Pay2d 3V Visa Prepaid Card – Waarom ik het afraad (+alternatief)

Laatste update: 22 februari 2017. 3V heet tegenwoordig ‘Pay2d 3V Visa’. De huidige bezitters van de 3V kaart krijgen de nieuwe kaart vanzelf aangeboden.

Visa is al vele tientallen jaren een grote speler op het gebied van creditcards. Bijna overal ter wereld wordt deze creditcard geaccepteerd. Visa heeft ook een eigen prepaid creditcard samen met 3V; de Pay2Day 3V Visa prepaid creditcard. Vooraf stort u geld op de 3V Visa creditcard waarna u hem overal ter wereld, waar een gewone creditcard wordt geaccepteerd, kan gebruiken.

Daarnaast kan u wereldwijd bij een geldautomaat gebruik maken van de mogelijkheid om geld te pinnen. Naast de 3V Visa creditcard heeft Visa ook een 3V voucher. Dit kan u het beste vergelijken met een eenmalige cadeaubon. U krijgt een tijdelijk Visa nummer op een kaart waar eenmalig een bedrag op gezet kan worden. Deze voucher kan u vervolgens 4 maanden gebruiken. Als het saldo de 0 bereikt kan u de voucher ook niet meer opwaarderen, daar is de 3V Visa creditcard voor. Voor eenmalig gebruik zoals een vakantie kan een 3V voucher wel een uitkomst zijn.

Zoals de titel al zegt zou ik deze kaart niet aanraden. Ik bespreek hieronder eerst de kosten, de voor- en nadelen en daarna vertel ik wat u naar mijn mening het beste kunt doen.

De kosten van een Pay2d 3V Visa creditcard

Voor een Pay2d 3V Visa prepaid creditcard betaalt u eenmalig €10 euro. Via iDeal of een bankoverschrijving kan er per keer €150 euro op de kaart gezet worden tot een maximum van €2500 euro in 12 maanden. De kaart opwaarderen kost per keer echter een toeslag van €2 euro. Pinnen met de 3V card bij een geldautomaat kost per keer €1 euro. Gaat het om een andere valuta dan de euro wordt er per transactie een percentage van 2.75% berekend.

Voor het geld terugboeken van de 3V Visa prepaid creditcard wordt €5 euro gevraagd. Let er wel op dat u de 3V card elke 15 maanden minimaal 1 keer gebruikt. Anders wordt er €0,50 cent per maand berekend. Mocht u de kaart kwijt raken of beschadigen dan kost dat u €10 euro voor een nieuwe. Verder zijn er geen verborgen kosten voor het gebruik van de 3V card.

De voordelen van de 3V Visa creditcard

Visa is al jaren een vertrouwde naam in de creditcard wereld. Hierdoor zijn de 3V cards zowel online als in de winkel volop verkrijgbaar om aan te schaffen. Het gebruik van de kaart is simpel. Overal waar een Visa kaart wordt geaccepteerd kunt u ook met de 3V prepaid kaart terecht. Hetzelfde geldt voor de 3V voucher. Makkelijk om bijvoorbeeld een keer in de vakantie te gebruiken.

3v Visa prepaid creditcard

De nadelen van de 3V card

Het gebruik van de 3V Visa card is relatief duur vergeleken met andere prepaid kaarten. Voor werkelijk elke transactie wordt een bedrag berekend. De kaart vaak gebruiken levert daarom al snel veel extra kosten op. Het voordeel is dat de aanschaf van de kaart gemakkelijker gaat dan bij de concurrenten waar een uitgebreide veiligheidscheck aan vooraf gaat. Hierdoor is de kaart snel te gebruiken.

De 3V Visa kaart aanschaffen

Voor het aanschaffen van deze kaart kunt u zowel op de website van 3Vcard terecht als bij winkels zoals Primera en Bruna. De 3V card wordt gelijk bij de kassa geactiveerd. U betaalt €10 euro voor de kaart en het bedrag wat u erop wilt zetten. Enkele minuten na de aankoop is de prepaid kaart al te gebruiken. De 3V prepaid kaart online aanschaffen duurt langer. De kaart wordt binnen 14 dagen opgestuurd waarna u hem kan activeren via de website.

Waarom raad ik de Pay2D card af?

Ik gebruik in dit artikel de namen een beetje door elkaar, maar 3V lijkt te zijn veranderd van naam vanwege een eerder fraudeschandaal, dat behandeld werd bij het consumentenprogramma Kassa. Het bleek wel erg makkelijk te zijn om met de kaart te frauderen en dit werd dan ook terecht aan de kaak gesteld. Dit is het fragment:

De naam werd na de uitzending veranderd en het lek werd gedicht maar ik ben er niet van overtuigd dat het nou allemaal beter is geworden.

Na de naamsverandering moet er achteraf betaald worden naar een opgegeven telefoonrekening. Hierdoor houd je geen goed overzicht over je uitgaven en kun je alsnog achteraf voor vervelende verassingen komen te staan en dat is nu juist wat je niet verwacht van een debit card!

Ook zijn de kosten erg hoog. Als klant van Pay2D heb je keuze uit verschillende debit cards (Basic, Pro en Plus) maar de kostenstructuur is onoverzichtelijk en er zijn bij alle versies heel wat verborgen kosten.

Conclusie en alternatief

Alhoewel Visa een grote naam is in de creditcard wereld is het gebruik van de 3V Visa prepaid creditcard een dure aangelegenheid en bovendien wordt de term ‘debit card’ geen eer aangedaan door het achteraf betalen. Uit mijn eigen test komt de Viabuy card als beste uit de bus, dus dat zou dan ook mijn tip zijn.

Je kunt ook hier kijken naar de uitslagen van mijn test.