Apps kopen zonder creditcard, hoe doe je dat?

Sinds zo ongeveer iedereen een smartphone en / of een tablet heeft is het kopen van apps heel gewoon geworden.

Veel apps zijn gratis, maar er zijn ook programma’s waarvoor je moet betalen. Vaak proberen mensen met de gratis apps te werken, maar sommige betaalde apps zijn zo handig dat je die toch wel graag op je tablet of smartphone wilt hebben. En de kosten vallen vaak ook wel mee.

Maar er is wel een probleempje als je geen creditcard hebt, want de betaling van een app moet meestal wel via een creditcard. Maar er zijn mogelijkheden om betaalde apps te kopen zonder creditcard. Lees hieronder over de mogelijkheden.

Hoe koop ik een app in de App Store?

Heb je een telefoon of tablet van Apple dan kun je in de App Store terecht voor het downloaden van apps. Als een app niet gratis is dan wordt er vaak om een creditcard gevraagd. Die kun je dan koppelen aan je Apple ID en dan is het heel gemakkelijk om een app te betalen.

Maar als je geen creditcard hebt kun je een andere mogelijkheid gebruiken, bij voorbeeld de iTunes Giftcard. Dit is een cadeaubon met een tegoed dat je voor apps of voor het kopen van muziek of video’s kunt gebruiken.

Je hoeft het saldo niet in één keer op te gebruiken, het bedrag dat de app kost wordt van je tegoed afgetrokken.

Kan ik een Apple ID aanmaken zonder creditcard?

Voor veel handelingen, ook als ze geen geld kosten, is een Apple ID nodig. Hiervoor is in principe een creditcard nodig. Maar als je die niet hebt kun je toch een ID aanmaken.

Hiervoor is het nodig om eerst een app te installeren. Dit is geen probleem want er zijn voldoende gratis apps beschikbaar. Kies er eentje uit en geef aan dat je deze wilt installeren. Vervolgens wordt om je Apple ID gevraagd. Kies dan voor “nieuwe aanmaken” en voer de gevraagde gegevens in. Bij betaalmethode kies je de optie “Geen”.

Nu kun je gratis apps en updates gewoon installeren. Mocht je een betaalde app of update van een app willen gebruiken dan kun je betalen met de iTunes Gift Card of een prepaid card. Ben je klant bij KPN of T-Mobile dan kun je betaalde apps ook via je telefoonabonnement betalen.

Hoe kun je een app kopen in de Play Store van Android?

Heb je een smartphone of tablet die Android als besturingssysteem gebruikt dan kun je voor apps terecht in de Playstore.

Ook hier vind je veel gratis apps die je dus zonder problemen kunt downloaden en installeren. Maar als er betaald moet worden voor een app komt de vraag om je creditcard gegevens in te voeren.

Als je geen creditcard hebt kun je ook voor de Play Store van Android (Google) een cadeaucard kopen. Hiermee kun je aankopen zoals apps of uitbreidingen van een app betalen. Het bedrag van de aankoop wordt van het tegoed van je card afgetrokken, de rest blijft staan voor volgende aankopen, je hoeft dus niet het hele bedrag in één keer op te maken.

Ben je klant bij KPN of T-Mobile, dan is het mogelijk om de aankoop van apps te betalen via je telefoonabonnement. Daarnaast kun je in de Play Store ook betalen met Paypal.

Gebruik een prepaid creditcard

Heb je geen creditcard omdat je bij voorbeeld schulden hebt waardoor je er geen kunt aanvragen, dan kun je vaak wel in aanmerking komen voor een prepaid creditcard. Deze kaart werkt – zoals je elders op deze site kunt lezen – net als een creditcard, met als groot verschil dat je er van tevoren geld op moet zetten. Je maakt dus eerst geld over van je bankrekening naar de creditcard. Ik raad aan om te kiezen voor de Viabuy card.

Daarna kun je met de debitcard betalingen doen en dus ook apps kopen in de App Store of Google Play Store. Zo kun je toch eenvoudig de apps kopen die je graag op je smartphone of tablet wilt gebruiken.

Waar vraag je een prepaid creditcard aan?

Je kunt via het internet diverse prepaid creditcards aanvragen. Het grote voordeel is dat er geen controle plaatsvindt op schulden via het Bureau Krediet Registratie (BKR). Je gaat immers geen schuld aan, omdat je vooraf geld op de card moet storten voordat je hem kunt gebruiken. Je hebt de card meestal binnen enkele weken in huis. Je moet dus wel opletten als je een aankoop doet dat er voldoende saldo op de card staat, anders wordt de betaling geweigerd.

Gebruik de creditcard van iemand anders

Je kunt natuurlijk aan iemand die een creditcard bezit vragen om een app voor je te betalen. Deze persoon moet dan wel de gegeven van zijn card met je willen delen, en dat wil lang niet iedereen. Als je de gegevens hebt kun je immers als je dat zou willen, ongelimiteerd aankopen doen. De cardeigenaar draait dan voor de kosten op, omdat hij zelf de cardgegevens bekend heeft gemaakt bij degene die er nu misbruik van maakt. Wanneer iemand je vraagt je creditcard te mogen gebruiken kun je er ook nog voor kiezen om zonder dat deze persoon meekijkt de gegevens in te voeren, zodat hij of zij er dan later geen misbruik van kan maken en je zeker weet dat het blijft bij de aankoop waarvoor je toestemming hebt gegeven.

Lees ook:

Creditcard Bescherming: Wat Je Rechten Zijn

Creditcard bescherming is een belangrijk onderwerp om te begrijpen als je een creditcard bezit. Het verwijst naar de rechten en voordelen die je hebt als

Creditcard Aansprakelijkheid: Wie Betaalt de Rekening?

Eerste Sectie: Creditcard Aansprakelijkheid: Wie Betaalt de Rekening? Creditcard aansprakelijkheid is een belangrijk onderwerp om te begrijpen voor degenen die gebruik maken van creditcards. Het