Een auto huren zonder creditcard, zo doe je dat

auto huren zonder credit card

Wanneer je een auto wilt huren dan heb je daarbij vaak een creditcard nodig. Zeker in het buitenland is het vaak lastig om een vervoersmiddel te huren zonder dat je een credit card kunt overleggen. Maar sommige mensen hebben geen card. Het kan zijn dat je het gewoon niet wilt om eventueel impulsuitgaven te voorkomen of omdat je geen schuld wilt. Het kan ook zijn dat je al schulden hebt en dat je om die reden geen creditcard kunt aanvragen.

Soms wil je toch echter zelf rijden in de vakantie of omdat je af en toe over vervoer wilt beschikken om familie en vrienden te bezoeken. Er zijn in dat geval wel mogelijkheden om zonder kredietkaart een auto te huren.

Auto huren met een prepaid creditcard

**Misschien wel de beste tip om een auto te huren zonder creditcard**

We zouden debitcardinfo.nl niet zijn als we de volgende optie aanraden: Een debit card zoals de Viabuy debit card is natuurlijk ook nog een optie. Dit is een kaart waar je van tevoren geld op moet storten voordat je ermee kunt betalen. Met een debitcard kun je dus niet rood staan c.q. betalingen doen die achteraf worden verrekend.

Er zijn wel sommige verhuurbedrijven die geen prepaid creditcards accepteren, dus informeer hiernaar voordat je een auto reserveert.

Huren in Nederland

In Nederland kun je bij de internationaal bekende verhuurbedrijven over het algemeen geen auto huren als je geen creditcard hebt. Maar er zijn genoeg kleinere verhuurbedrijven te vinden waar je wel op een andere manier kunt betalen. Op het internet is hiervan een overzicht te vinden.

Je kunt zoeken op plaats of regio en zult dan zeker een verhuurbedrijf vinden waar je zonder creditcard een auto kunt huren.

Je kunt een auto delen

In Nederland komen steeds meer initiatieven om auto’s te delen. Particulieren die hun geliefde vierwieler niet dagelijks nodig hebben stellen deze beschikbaar voor verhuur. De betaling van de huurprijs kan dan ook prima zonder kaart.

Het verhuren zelf wordt geregeld door een aantal bedrijven die je gemakkelijk kunt vinden op het internet. Je kunt een auto huren voor een paar dagen, of voor een vaste dag in de week. Je kunt op deze manier zelfs een auto huren om met vakantie te gaan naar het buitenland. De eigenaar kan namelijk zelf aangeven of het is toegestaan om zijn auto mee te nemen naar het buitenland.

Kan ik ook in het buitenland een auto huren zonder creditcard?

In landen als Spanje of Italië is het eveneens mogelijk om een auto te huren zonder dat je een creditcard hebt. Ook hier geldt dat de grote verhuurders  vaak alleen een auto meegeven als er een creditcard wordt overlegd. Zij willen graag zeker weten dat ze de kosten van schade en dergelijke gewoon kunnen incasseren van de kaart zonder dat ze met de huurder in discussie hoeven over de rechtmatigheid van de claim.

Dit heeft al vaak tot grote verontwaardiging geleid bij klanten. Deuken en krassen op de auto werden aan de huurder toegeschreven terwijl deze zeker wist er al schade was. Maar als je dit niet kunt bewijzen is het erg lastig om een incasso via je creditcard te voorkomen.

Foto’s maken van de huurauto voordat je ermee gaat rijden is dan ook in alle gevallen, maar zeker in het buitenland, zeer aan te raden.

Hoe huur ik in het buitenland zonder kaart?

Wil je met vakantie naar het buitenland en wil je ter plaatse een auto gebruiken dan zijn daar gelukkig wel mogelijkheden voor. Er is een internationaal bedrijf dat in verschillende populaire vakantielanden auto’s verhuurt die je ook zonder creditcard kunt betalen. Dit bedrijf is eenvoudig met een zoekmachine te vinden. Je kunt onder andere een auto huren op de Canarische Eilanden, Ibiza, in Griekenland, Spanje en Portugal.

Er zijn ook bedrijven waar je de betaling vooraf met iDeal kunt voldoen, dan heb je nog wel een creditcard nodig voor het betalen van de borg. Als je geen creditcard hebt is het dus niet mogelijk om via deze bedrijven een auto te huren.

Huur in het buitenland bij een lokale verhuurder

Een andere mogelijkheid om zonder een kredietkaaart een auto te huren in het buitenland is huren bij een lokaal bedrijf. Dan kun je de kosten ter plaatse voldoen door te pinnen of met cash te betalen. Je kunt deze bedrijven vinden via Google of vraag het eventueel ter plaatse aan de lokale bevolking, zij weten vaak wel waar je zonder een creditcard een auto kunt huren in de omgeving.

Let wel op dat je met een bonafide verhuurder in zee gaat, en maak ook nu altijd foto’s voordat je met de wagen op pad gaat.

Nog een snelle tip

Wil je een auto huren terwijl je geen creditcard hebt, houd er dan rekening mee dat je meestal niet de card van iemand anders kunt gebruiken. De naam waarop de auto is gehuurd of de naam op het rijbewijs van degene die de auto gaat besturen moet overeenkomen met die op de creditcard. Als je dan met de kaart van iemand anders wilt betalen kan het gebeuren dat die wordt geweigerd en krijg je je karretje niet mee.

 

Lees ook:

Creditcard Bescherming: Wat Je Rechten Zijn

Creditcard bescherming is een belangrijk onderwerp om te begrijpen als je een creditcard bezit. Het verwijst naar de rechten en voordelen die je hebt als

Creditcard Aansprakelijkheid: Wie Betaalt de Rekening?

Eerste Sectie: Creditcard Aansprakelijkheid: Wie Betaalt de Rekening? Creditcard aansprakelijkheid is een belangrijk onderwerp om te begrijpen voor degenen die gebruik maken van creditcards. Het