Bijenkorf Card Review

De Bijenkorf card reviewDe Bijenkorf card is geen gewone klantenkaart zoals je die uit vele andere winkels kent. Je kunt er namelijk veel meer mee. Deze kaart is namelijk direct ook een creditcard. Je kunt er dus mee betalen, maar ook direct mee sparen. Want als je betaalt met de kaart van de keten spaar je namelijk punten die je kunt inwisselen voor leuke producten in de webshop.

Ook kun je er korting mee krijgen op aankopen. Die je dan natuurlijk weer betaalt met je speciale creditcard. Daarnaast zijn er nog heel veel andere speciale privileges verbonden aan het bezit van een Bijenkorf card.

Let op, dit is geen debit card. Hier vergelijk je de beste debit cards.

Inloggen op je Bijenkorf Card

Ik heb gemerkt dat veel mensen op zoek zijn naar de inlogpagina van De ICS Bijenkorf pagina. Voordat ik de kaart bespreek hierbij dan maar gelijk de inlogpagina:

Link naar de Bijenkorf Card login pagina

Privilege member

De klanten die van de speciale privileges van de kaart genieten worden privilege member genoemd. Je krijgt dan extra’s die gewone klanten niet krijgen. Dit betekent dat je als lid van de club naar speciale evenementen mag komen. Bijvoorbeeld een dag voor de sale begint. Maar ook modeshows en speciale workshops worden aan privilege members aangeboden. Verder doet De Bijenkorf extra moeite om specifieke aanbiedingen voor jou te zoeken. Je krijgt daarom nieuws dat speciaal op jou is ingericht in je mailbox. Je kunt daarbij ook zelf voorkeuren aangeven. Je kunt de aanbiedingen die je voorgeschoteld krijgt uiteraard afrekenen met je eigen creditcard van het concern.

Extra’s van anderen

Niet alleen binnen de Bijenkorf geniet je van extra’s door een kaart aan te vragen. Ook andere partijen bieden producten of diensten met kortingen aan. Denk hierbij aan reizen en uitjes. Ook samenwerkingspartners van International Card Service bieden zaken via het puntensysteem tegen korting aan. Dit geldt ook voor jonge online ondernemingen. Bijvoorbeeld parkeerdiensten via Yellowbrick of taxidiensten via Uber tegen gereduceerde tarieven. Er is zelfs een aanbieding op verse bloemen te krijgen. Je kortingen kunnen hoog oplopen, zo hoog dat je soms zelfs minder dan de helft van de echte prijs betaalt voor een bepaalde dienst.

Bijenkorf online

Je kunt met de kaart overal ter wereld online afrekenen. Dit gebeurt veilig omdat de kaart aan de voorwaarden van International Card Service voldoet. ICS is ook wel bekend van andere creditcards zoals Mastercard. Je kunt de card overigens ook gebruiken om online te shoppen, je kunt namelijk bij elke aankoop punten sparen met je Bijenkorf card. Voor de duidelijkheid, dit is dus géén debitcard zoals bijvoorbeeld de Pay2d card. Omdat online winkelen steeds centraler in ons leven komt te staan is dit natuurlijk een sterk voordeel waar je van kunt genieten als kaarthouder. Het is een vaak genoemde reden waarom de huidige leden hun kaart hebben aangevraagd.

Niet alleen bij Bijenkorf

Het grote voordeel van de creditcard is dat hij ook buiten de keten werkt. Je kunt ook in andere winkels punten sparen voor je tegoed. Wel moet je er rekening mee houden dat het puntentotaal langzamer oploopt dan wanneer je bij De Bijenkorf zelf koopt. Je kunt zelfs shoptegoed krijgen bij de keten wanneer je elders vijfhonderd euro besteedt met je kaart. Ook dit gaat op dezelfde manier als met het puntensysteem, de hoogte van het tegoed is lager dan wanneer je aankopen doet bij de winkel zelf. Hierbij maakt het niet uit welk type kaart je in bezit hebt.

Drie niveaus

Er zijn verschillende niveaus van de kaart. Je kunt Silver Card Member, Diamond Card Member of Black Diamond Card Member worden. Uiteraard worden de voordelen groter naar mate je kaart van hoger niveau wordt. Niet alleen je spaarpunten en shoptegoeden worden hoger, je geniet ook van andere voordelen. Zo kan je alleen met de Black Diamond Card contactloos betalen. De bijdrage voor de kaart is in elke vorm overigens even hoog. Het hoeft dus niet extra duur te worden. De hoofdcard kost jaarlijks 16,50 terwijl de extra card negen euro extra kost. Dat haal je er natuurlijk makkelijk jaarlijks uit.

Hoe kom je op een hoger niveau?

Nu is het natuurlijk wel zo dat er enig verschil tussen de drie niveaus zit. De kaart mag dan altijd even duur zijn, maar je kunt alleen de Silver Card zelf aanvragen. Deze kaart is voor iedereen toegankelijk. Wanneer je meer gaat besteden met de card zal je niveau automatisch door de Bijenkorf verhoogd worden. Wanneer je bijvoorbeeld binnen een jaar 2.500 euro uitgeeft wordt je Diamond Card houder. Lukt dit je niet, dan krijg je de status vanaf het moment dat je 7.000 in het totaal hebt besteed. Voor de Black Diamond Card gelden de grenzen van 10.000 euro in een jaar of 30.000 in het totaal.

Meerdere tegelijk

Het is mogelijk om met meerdere leden van hetzelfde gezin op één card te sparen. Wanneer je namelijk naast de hoofdcard ook nog een extra card aanvraagt hebben zowel jij als je partner of volwassen kind toegang tot dezelfde account. Dat betekent dus ook dat alle spaarpunten op dezelfde plek worden verzameld. Zo ben je dus eigenlijk twee keer zo snel op het gewenste aantal punten dat je nodig hebt voor die ene aanbieding die je graag wilt hebben. Een tweede kaart kost jaarlijks slechts negen euro extra. Je betaalt dus niet de volle prijs voor de tweede aansluiting.

Bijenkorf punten sparen

Nu klinkt dat heel interessant natuurlijk, maar hoe kom je eigenlijk aan punten. En veel belangrijker nog, wat kan je precies met die punten. Het verzamelen van Bijenkorf punten is heel simpel. Bij elke aankoop die je doet loopt met je card loopt je totaal iets verder op. Binnen de winkel met tenminste een punt per bestede euro en erbuiten met een punt per vijf euro. Als je diamond card member bent krijg je 1,4 punt per euro en black diamond members krijgen 2 punten per bestede euro. Je kunt de punten vervolgens aan de kassa of bij het afrekenen in de webshop inwisselen.

Drie jaar geldig

De punten die je opbouwt blijven drie jaar geldig. Daarna vervallen ze als ze niet gebruikt zijn. Dit is wanneer je regelmatig gebruikmaakt van de kaart echter een flinke tijd omdat je saldo snel oploopt en je snel je punten kunt inzetten om in te gaan op de speciale aanbiedingen die je voorgeschoteld krijgt. Bij het verzilveren van de punten worden altijd de oudste punten het eerst opgemaakt. Dit heeft te maken met eventuele veranderingen in de regelgeving die zou kunnen worden doorgevoerd. Als klant heb je hier echter eigenlijk nooit last van en zijn alle punten die je verzamelt gewoon hetzelfde, ongeacht hoe oud ze zijn.

Bijenkorf ICS account

Een rekening openen bij Bijenkorf kan je gemakkelijk online doen. Je moet dan wel een aantal gegevens bij de hand houden. Je moet bijvoorbeeld informatie over je identiteit, bankrekening en inkomen aan de keten verstrekken. Zo kan men checken of je wel gerechtigd bent om een card aan te vragen. Wanneer je bijvoorbeeld minderjarig bent is dit wettelijk namelijk niet mogelijk. Als alles is goedgekeurd kan je voortaan gemakkelijk inloggen op je Bijenkorf account bij ICS. Dit duurt over het algemeen ongeveer twee werk weken. Je krijgt dan één card in bezit. Dit is de hoofdcard.

Net een echte rekening

Doordat je veel betalingsverkeer met je Bijenkorf card kunt regelen is je account ook ingericht als een echte rekening. Met de Bijenkorf Card app kan je dus ook heel gemakkelijk online een overzicht van je rekening krijgen. Je kunt er transacties nakijken, je puntensaldo checken, maar ook kijken hoeveel bestedingsruimte je nog hebt en digitale kassabonnen van je eerdere uitgaven direct opvragen. Je kunt dus al je bankzaken rondom je creditcard direct op één plek afhandelen. Daarvoor hoef je alleen de app maar te downloaden naar je telefoon of tablet.

Verzekering

Vrijwel alles wat je aanschaft met je creditcard bij de keten is tot 180 dagen na aankoop verzekerd. Dit geldt niet alleen voor aankopen in de fysieke winkels in de winkelstraten, maar ook voor online aankopen. Je bent dan gratis verzekerd tegen beschadiging, kwijtraken of als je aankoop gestolen wordt. Ook krijg je aflevergarantie. Dit betekent dat alles wat je koopt in de webshop ook geleverd wordt en als dat niet gebeurt hoef je dus ook niets te betalen. Het aankoopbedrag wordt dan terug op je rekening gezet. De Bijenkorf card is dus ook een soort verzekeringsbewijs.

Lees ook:

Creditcard Bescherming: Wat Je Rechten Zijn

Creditcard bescherming is een belangrijk onderwerp om te begrijpen als je een creditcard bezit. Het verwijst naar de rechten en voordelen die je hebt als

Creditcard Aansprakelijkheid: Wie Betaalt de Rekening?

Eerste Sectie: Creditcard Aansprakelijkheid: Wie Betaalt de Rekening? Creditcard aansprakelijkheid is een belangrijk onderwerp om te begrijpen voor degenen die gebruik maken van creditcards. Het