De Beste Bitcoin Debit Cards voor Nederland

Heb jij Bitcoins in je wallet staan en wil je deze ook eens gebruiken in winkels en restaurants? Dat kan tegenwoordig met de Bitcoin debit card. Er zijn verschillende Bitcoin debit cards verkrijgbaar die werken via het alom bekende VISA of Mastercard betalingssysteem. In dit artikel bekijken we welke kaart je het beste kunt kiezen. Daarbij bekijken we ook nog eens of je er als Nederlander gebruik kunt maken.

Hoe werkt het?

Een debit card laad je op met een vooraf gekozen bedrag. Deze kaart kun je vervolgens gebruiken totdat het tegoed op is. Daarna laad je de card weer op en kun je dit bedrag weer uitgeven. Zo geef je nooit meer uit dan je hebt, wat soms nog wel eens kan gebeuren bij een gewone creditcard.

Een Bitcoin debit card werkt vrijwel hetzelfde als een gewone debit card. Je kunt jouw kaart gemakkelijk opladen met de Bitcoins uit jouw Bitcoin wallet. Er wordt direct gebruik gemaakt van de actuele koers om de bitcoins om te zetten naar euro’s. Het bedrag op de kaart kun je vervolgens wereldwijd gebruiken in winkels, restaurants of hotels waar ook gewone VISA of Mastercard kaarten gebruikt kunnen worden.

Voor jou als gebruiker of voor de winkelier of restauranteigenaar is er geen verschil in gebruik tussen het betalen met een bitcoin debit card of een gewone creditcard. Het betalen werkt op precies dezelfde manier. Wel moet je natuurlijk rekening houden met het tegoed wat je op de kaart hebt gezet. Is dit op? Dan kun je niet meer betalen en moet je deze eerst weer opladen.

De beste Bitcoin debit cards

Onderling zijn er best veel verschillen tussen de Bitcoin debitcards. Welke zijn nu de beste? Veel hangt af van persoonlijke voorkeur, maar we kunnen direct een scheiding maken tussen cards voor de Amerikaanse markt en kaarten die geschikt zijn voor de Europese markt. Wil je een kaart gebruiken die is ontwikkeld voor de Amerikaanse markt? Dan krijg je te maken met een heffing die op kan lopen tot wel 4%. Deze “currency conversion fee” wil je zoveel mogelijk vermijden. Van Bitcoin, naar Dollar, naar Euro is een stap teveel en brengt dus teveel kosten met zich mee. Daarom gaan we voor het grootste deel kijken naar kaarten die zich ook op de Europese markt richten.

Geschikte bitcoin debit cards voor de Nederlandse markt

Wirex debit card (VISA)

Wirex card Wirex is de nieuwe naam die E-Coin gekregen heeft. In het verleden heeft Wirex/E-Coin vele wijzigingen doorgemaakt, maar sinds april van 2017 maakt Wirex standaard gebruik van een VISA card. Voor Nederlanders is Wirex een zeer geschikte keuze, doordat Bitcoins onmiddelijk kunnen worden omgezet in Euro’s. Dit zorgt meteen voor een besparing met betrekking tot de currency conversion fee die veel Amerikaanse bitcoin debit cards vragen. Wirex biedt een online bank account, een VISA bitcoin debit card en schappelijke heffingen. Je hoeft bij je aanmelding geen documenten te overhandigen, maar je zit dan wel met lagere limieten tot een maximum van €1000,- (lifetime). Overhandig je wel een kopie van je ID-kaart of paspoort, dan worden de limieten flink opgerekt en is er een limiet van €2000,- per dag bij een betaalautomaat. De Wirex card kost eenmalig 17 dollar. Het gebruik van het virtuele bank account is gratis en via de smartphone app kun je altijd direct opladen vanuit jouw bitcoin wallet.

Spectrocoin debit card – (VISA)

spectrocoin debit card blauw Spectrocoin biedt een zeer compleet pakket aan Bitcoin diensten. Van een gratis wallet en een exchange beurs tot de Spectrocoin (VISA) debit card. Je kunt meteen via iDeal bitcoins kopen. Vervolgens zet je deze gemakkelijk op de bitcoin debitcard, die je voor slechts €7 euro aan kunt schaffen. Spectrocoin brengt hiervoor een laag bedrag van 1% in rekening. Hiermee is Spectrocoin één van de goedkoopste op de huidige markt. Via de app vind je tevens ondersteuning voor andere valuta’s en cryptomunten. Zelfs goud wordt ondersteund. Opladen gaat zeer eenvoudig en de VISA debit card van Spectrocoin kun je wereldwijd gebruiken bij miljoenen betaalautomaten, winkels of restaurants. Zoek je een compleet pakket zonder dat je hiervoor persoonlijke documenten hoeft te overhandigen? Kijk dan eens bij Spectrocoin.

CryptoPay (VISA)

cryptopay bitcoin CryptoPay biedt een betalingsplatform met  een beurs, een wallet en een VISA bitcoin debit card. Via een SEPA overboeking koop je gemakkelijk bitcoins voor je online wallet (commissie van 1%). Ook andere valuta worden ondersteund en het is een fluitje van een cent om geld om te zetten van euro’s in dollars of ponden. Het aanmelden voor een CryptoPay account is geheel gratis. Wil je ook gebruik maken van de VISA debit card? Deze kun je aanvragen voor €15,-. Verzending is gratis. Een nadeel is wel dat iDeal niet wordt ondersteund, waardoor je afhankelijk bent van een langer durende SEPA overboeking. Kijk voor meer informatie op de website van CryptoPay.

WageCan

wagecan voorbeeld kaart WageCan is een bedrijf uit Taiwan, waardoor je op het eerste gezicht misschien denkt dat deze niet heel geschikt is voor de Europese markt. Niet is minder waar. WageCan heeft gewoon bitcoin kaarten voor de Europese markt. De WageCan debit card kost je €13,75 en ook voor de virtuele kaart moet je betalen (€8,75). Bij WageCan hoef je echter geen persoonlijke documenten te overhandigen om te starten. Daarnaast heeft het een aantrekkelijk systeem voor bonussen. WageCan is misschien niet geschikt voor de beginner, maar zeker een interessante optie voor de gevorderde gebruiker.

The Rock Trading

the rock trading debitcard The Rock Trading is ook niet zozeer geschikt voor de beginner. Naast een trading & exchange platform voor bitcoins worden ook andere cryptocurrencies als Litecoin, Ether en Ripple ondersteund. Via de wallet kun je gemakkelijk wisselen naar de cryptomunt van jouw keuze. Wil je de bitcoins of de andere cryptomunten liever in de echte wereld uitgeven? Dan kun je de VISA debit card gebruiken die je gratis aan kunt vragen. Je betaalt enkel €5,- euro voor verzending. Wel betaal je €2,- voor de activatie. Het moet gezegd worden dat de website van The Rock Trading duidelijk minder is dan die van de hierboven genoemde bedrijven. Minder informatie, veel spelfouten en het is even zoeken naar de juiste informatie. Dit doet echter niets af aan de werking van het betaalsysteem. Cryptomunten kopen gaat via SEPA, dus je moet even wat langer wachten op je aankoop ten opzichte van een iDeal betaling.

Bitcoin debit card met Dollars

Zoals hierboven al uitgelegd zijn de meeste bitcoin debit cards gericht op de Amerikaanse markt. Hier in Europa krijgen we daarom te maken met een extra heffing, de zogenaamde “currency conversion fee”. Dit kan flink op gaan lopen en bedraagt bij sommige bedrijven zelfs meer dan 4%. Dit maakt het onaantrekkelijk om van deze bedrijven gebruik te maken in Europa. Toch zijn er zeker goede spelers op de markt, dus als je het niet erg vindt om wat meer te betalen, dan krijg je met ANX, XAPO of COINKITE wel degelijk waar voor je geld. Ook deze bedrijven bieden allround betaaloplossingen met wallets, bitcoin debit cards en een exchange market.

Lees ook:

Creditcard Bescherming: Wat Je Rechten Zijn

Creditcard bescherming is een belangrijk onderwerp om te begrijpen als je een creditcard bezit. Het verwijst naar de rechten en voordelen die je hebt als

Creditcard Aansprakelijkheid: Wie Betaalt de Rekening?

Eerste Sectie: Creditcard Aansprakelijkheid: Wie Betaalt de Rekening? Creditcard aansprakelijkheid is een belangrijk onderwerp om te begrijpen voor degenen die gebruik maken van creditcards. Het