Creditcards voor studenten, alles wat je moet weten

Studenten zijn vaak erg flexibel ingesteld. Spontaan met vrienden een reis boeken of een leuke aanschaf bij een webwinkel moeten natuurlijk gewoon kunnen. Zolang studenten nog niet gebonden zijn aan een 40-urige werkweek, die ze ongetwijfeld na de studie tegemoet gaan, moeten ze het er nog even goed van nemen. En geef ze eens ongelijk! De studententijd is nagenoeg voor iedereen de leukste tijd van het leven. Beetje studeren, beetje feesten en af en toe een leuke reis.

De mogelijkheden voor studenten zijn eindeloos. Het enige probleem waar studenten tegenaan kunnen lopen zijn de financiën. Veel studenten hebben studiefinanciering en een bijbaantje, maar wat nu als je vrienden ineens volgende week op vakantie willen en jij hebt pas over 2 weken genoeg geld om mee te gaan? Of die verplichte schoolboeken die je over 3 dagen in je bezit moet hebben voor je college? Dan is een studenten creditcard zeker een uitkomst!

Hoe werkt een studenten creditcard?

Veel mensen zijn huiverig voor de aanschaf van een creditcard. Dit is vaak niet terecht. Als jij je keurig houdt aan de regels betaal je nooit teveel. Een creditcard is wereldwijd te gebruiken en geeft in feite een uitstel van 30 dagen met de betaling. Binnen 30 dagen moet het gebruikte saldo weer aangevuld worden. Dit is geheel rentevrij, tenzij je kiest voor gespreid terugbetalen. Dan betaal je in verschillende termijnen het bedrag terug met een rentepercentage. Voor veel studenten is dit een uitkomst. Zo kun je onbezorgd deelnemen aan leuke feesten, evenementen, vakanties en toch nog op tijd je schoolboeken kopen. Wat zijn de opties met betrekking tot een studenten creditcard?

Studenten creditcard via een bank

Creditcards voro studentenBij het openen van een studentenrekening krijgt de student vaak de vraag of er ook een studenten creditcard bij het pakket gevoegd moet worden. Deze wordt vaak alleen verstrekt als de studiefinanciering ook op de betreffende rekening wordt gestort. Bij een studentenpakket van de ING, ABN AMRO, SNS Bank en Rabo Bank hebben studenten vaak de mogelijkheid om ook een studenten creditcard te nemen. De voorwaarden zijn echter per bank verschillend. Een jaarlijkse bijdrage voor het gebruik van de creditcard ligt bij alle 4 de banken tussen de €12,50 en €20,-. De kredietlimieten, hoeveel je maximaal kan opnemen, ligt bij de ABN AMRO op €2500,- per maand. Of het verstandig is om de limiet zo hoog te laten is een andere vraag. Bij de Rabo Bank en ING ligt de limiet op €1000,- per maand, terwijl de SNS Bank studenten maximaal €800,- laat opnemen. Naast een studenten creditcard via een bank kunnen studenten soms ook terecht bij bankonafhankelijke creditcardmaatschappijen zoals VISA of Mastercard.

Moeilijkheden voor studenten bij aanvragen

Toch is het voor veel studenten moeilijk om een studenten creditcard aan te vragen. Bij een studentenpakket bij de bank is het vaak wel mogelijk om een creditcard aan te vragen, mits de studiefinanciering op deze rekening gestort wordt. De student moet over voldoende kredietwaardigheid beschikken om in aanmerking te komen voor een studenten creditcard. Zonder deze kredietwaardigheid is het onmogelijk bij een bank. Bij VISA is het wel mogelijk om een studenten creditcard te nemen, mits de ouders van de student borg willen staan voor de kredietwaardigheid. Zonder voldoende studiefinanciering of inkomen is het voor veel studenten onmogelijk om een studenten creditcard te krijgen. Gelukkig bestaan er debit cards!

Debit card voor studenten

Een debit card is een pre-paid creditcard. Pre-paid wil zeggen dat je met een debit card niet rood kunt staan. Je laadt de debit card van tevoren op met het door jouw gewenste saldo. Vervolgens kun je de debit card wereldwijd gebruiken, net als een gewone creditcard, totdat het saldo de 0 heeft bereikt. Vervolgens kun je het saldo weer opladen via bijvoorbeeld iDeal. Hierdoor kun je nooit rood komen te staan. Het gebruik van een debit card is ideaal voor studenten. Betaal geen rente en je kunt nooit meer uitgeven dan wat je vooraf op de debit card hebt gezet. De debit card is de ideale studenten creditcard.

Lees ook:

Creditcard Bescherming: Wat Je Rechten Zijn

Creditcard bescherming is een belangrijk onderwerp om te begrijpen als je een creditcard bezit. Het verwijst naar de rechten en voordelen die je hebt als

Creditcard Aansprakelijkheid: Wie Betaalt de Rekening?

Eerste Sectie: Creditcard Aansprakelijkheid: Wie Betaalt de Rekening? Creditcard aansprakelijkheid is een belangrijk onderwerp om te begrijpen voor degenen die gebruik maken van creditcards. Het