Gratis creditcard – Is het mogelijk?

Iedereen heeft natuurlijk belangstelling voor een “gratis creditcard”. Onbeperkt geld uitgeven zonder dat je hoeft af te lossen. Helaas bestaat een dergelijke creditcard niet. Bij een gratis creditcard wordt een creditcard bedoeld waarvoor geen gebruikskosten gerekend worden. Bij de meeste aanbieders wordt een jaarbijdrage, of soms zelfs een maandbijdrage, gevraagd om de creditcard te mogen gebruiken.

Tegenwoordig zien we steeds meer acties en aanbiedingen van creditcards waarvoor geen jaarlijkse bijdrage wordt gevraagd.

Waarom gratis?

Gratis credit cardsVoor ons als consument is het natuurlijk een stuk goedkoper om geen jaarlijkse bijdrage te moeten betalen, maar waarom delen de creditcardmaatschappijen gratis creditcards uit? Dat doen ze natuurlijk niet uit liefdadigheid. Veel mensen vinden de drempel erg hoog om zelf een creditcard aan te schaffen. Ze zijn bang voor hoge kosten, zelfs als ze de creditcard niet eens gebruiken. Door de jaarlijkse bijdrage af te schaffen wordt de creditcard “gratis”. De drempel ligt daardoor lager en de creditcardmaatschappijen hopen daardoor mensen eerder over de streep te trekken om te kiezen voor hun creditcard.

Niet gratis, wel goed: debitcardinfo.nl/viabuy-prepaid-creditcard

Zijn deze kaarten dan echt helemaal gratis? Ja en nee. De jaarlijkse bijdrage hoeft u niet te betalen, dus in zoverre is de kaart gratis. Uiteraard zijn er wel kosten zodra u de gratis creditcard wilt gebruiken. Vaak zijn er geen kosten als u, binnen 30 dagen, de rekeningen betaalt. Bij betaling in termijnen wordt er wel rente gerekend. Overigens zijn de gratis creditcards vaak voorzien van beperkingen. Er zijn minder opties om de kaart te gebruiken dan bij een betaalde creditcard.

Welke kaarten zijn gratis?

Dit aanbod kan eigenlijk wekelijks verschillen. In principe bieden banken nooit gratis creditcards aan. U moet het dan echt hebben van creditcardmaatschappijen. Visacard heeft regelmatig gratis creditcards waar u zich voor kunt aanmelden. Hetzelfde geldt voor American Express. De Greencard Visa is lange tijd gratis aangeboden, maar inmiddels betaalt u hiervoor een jaarlijkse bijdrage van €25,-. Winkels en hotels bieden tegenwoordig ook gratis creditcards aan. Echter zitten hier wel een aantal voorwaarden aan verbonden.

We bespreken 2 opties:

  • Gamma Visa Card

Deze kaart bevat de Gamma voordeelpas en Visa creditcard in 1. Er is geen jaarlijkse bijdrage in het 1e jaar. Besteedt u in het 1e jaar voor minimaal €500,- met de Gamma Visa Card? Dan is de kaart het jaar erop ook weer gratis.

  • Van der Valk Visa

Een Visa card van de bekende hotelketen. De kaart blijft gratis, oftewel u bent geen kosten kwijt aan de jaarlijkse bijdrage, mits u elk jaar €500,- uitgeeft met deze kaart.

Naast gratis creditcards zijn er ook creditcards met een minimale jaarlijkse bijdrage. Voorbeelden zijn de Visa Greencard of de ANWB creditcard. Vooral de laatste is voordelig als u lid bent van de ANWB. Voor maar 12 euro per jaar heeft u de ANWB creditcard al in uw bezit. U kunt dan in 21 dagen tijd de rekening betalen zonder rente. In feite kost de aankoop u dan niets extra’s, behalve de jaarlijkse bijdrage van 12 euro.

Gratis debit cards

Helemaal van dit moment zijn de debit cards. Dit zijn pre-paid creditcards. U kunt dus nooit rood komen te staan en staat nooit voor torenhoge kosten met betrekking tot de gerekende rente. Tevens wordt er geen BKR toetsing gedaan bij de aanvraag van een debit card. Dit in tegenstelling tot bij het aanvragen van een gratis creditcard. U laadt uw pre-paid creditcard vooraf op met een door u gekozen bedrag. Vervolgens gebruikt u de debit card net als iedere andere creditcard. Staat het saldo weer op 0? Dan kunt u de kaart niet meer gebruiken totdat u het saldo weer opwaardeert.

Vaak wordt voor het gebruik van een debit card ook een jaarlijkse bijdrage gevraagd. Er is echter één uitzondering. De debit card van Neteller is gratis! De beste optie voor een gratis creditcard is wat ons betreft dan ook de debit card van Neteller.

Lees ook:

Creditcard Bescherming: Wat Je Rechten Zijn

Creditcard bescherming is een belangrijk onderwerp om te begrijpen als je een creditcard bezit. Het verwijst naar de rechten en voordelen die je hebt als

Creditcard Aansprakelijkheid: Wie Betaalt de Rekening?

Eerste Sectie: Creditcard Aansprakelijkheid: Wie Betaalt de Rekening? Creditcard aansprakelijkheid is een belangrijk onderwerp om te begrijpen voor degenen die gebruik maken van creditcards. Het