Justin Bieber verbindt naam aan nieuwe debit card

Waar debit cards in Nederland nog niet zo bekend zijn bij het grote publiek, daar worden in Amerika de prepaid credit cards snel bekender onder het grote publiek. Een van de redenen hiervoor is het aantal celebrities die hun naam verbinden aan debit card maatschappijen. De laatste in dit rijtje is megaster Justin Bieber. Hij heeft zijn naam verbonden aan het bedrijf BillMyParents om een nieuwe debit card te promoten die gericht is op tieners. Ouders kunnen hun kinderen zo een credit card geven waar ze een bepaald bedrag op kunnen zetten en zo dus niet in het rood kunnen staan en geen schulden kunnen maken.

Justin Bieber debit cardVoor het Amerikaanse bedrijf zijn de voordelen van dit strategische partnerschap duidelijk; Bieber heeft een gevolg van meer dan 32 miljoen Twitter volgers en 50 miljoen Facebook fans. De populaire tiener zal een aantal video’s produceren die het belang van een verantwoord uitgavepatroon onder tieners wil benadrukken. Ook zullen er op zijn social media kanalen vele winacties worden georganiseerd onder kaarthouders.

Bieber is een van de vele Amerikaanse celebrities die hun naam aan een debit card hebben verbonden. Anderen zijn onder andere de ex-Basketballer Magic Johnson, de Kardashians en de sterren uit de hitfilm ‘Twilight’.

Omdat de regulering voor credit cards steeds strenger wordt, richten banken zich steeds meer op prepaid credit cards die aan minder regels onderhevig zijn. In 2012 werd er wereldwijd al meer dan €60 miljard op prepaid cards gezet en de verwachting is dat dit bedrag de komende jaren flink gaat stijgen.

Lees ook:

Creditcard Bescherming: Wat Je Rechten Zijn

Creditcard bescherming is een belangrijk onderwerp om te begrijpen als je een creditcard bezit. Het verwijst naar de rechten en voordelen die je hebt als

Creditcard Aansprakelijkheid: Wie Betaalt de Rekening?

Eerste Sectie: Creditcard Aansprakelijkheid: Wie Betaalt de Rekening? Creditcard aansprakelijkheid is een belangrijk onderwerp om te begrijpen voor degenen die gebruik maken van creditcards. Het