N26 Review

In deze N26 review leer je alles over de betaalrekening die gratis door deze bank wordt aangeboden. Wat is het precies? Wie kan er mee aan de slag? Wat kost het? Wat zijn de voordelen en nadelen? Al dit soort vragen zijn belangrijk om een goed beeld te vormen. Aan de hand van de volgende informatie weet je precies wat je mag verwachten en of het slim is om hierop in te gaan. Neem alles rustig door en vorm daarna zelf een beeld van de mogelijkheden.

Bedenk je wel dat het hier vooral om een specifiek onderdeel van n26 gaat. Er wordt vooral gekeken hoe de bank de Nederlandse klant via deze rekening bedient. Het is dus niet zo dat de bank n26 als geheel wordt beoordeeld in dit overzicht. Het is belangrijk om deze nuance goed in het oog te houden.

Wat is N26?

De eerste vraag die je natuurlijk graag beantwoord ziet worden, is wat N26 precies is. Deze review begint daarom met het antwoord op deze vraag. Het betreft een Duitse bank. Die biedt een rekening aan waarmee je als Nederlander aan de slag kan. De kosten zijn er niet, dus dat maakt het een stuk goedkoper dan Nederlandse banken. Terwijl je er wel gewoon dezelfde dingen mee kunt doen als met een Nederlandse rekening, in dat opzicht is n26 dus misschien ook wel de ideale optie.

Je krijgt een betaalpas die je het best zo kunnen omschrijven als de n26 credit card. Dit is niet heel anders dan een kaart van bijvoorbeeld Mastercard of Maestro. Dit is de basis van wat je moet weten.

Het gaat in dit geval vooral om wat het te bieden heeft. Het is niet voor niets zo dat al duizenden Nederlanders hiervoor gekozen worden. Omdat de keuze voor buitenlandse banken in het verleden weleens voor problemen heeft gezorgd, is het echter wel goed te begrijpen dat je toch ook even wat meer wilt weten over n26.

Bedenk je wel dat deze bank inmiddels over de hele wereld zaken doet. Er zijn 5 miljoen klanten wereldwijd. Dit zegt natuurlijk wel iets.

Wie kan de N26-kaart aanvragen?

Nu wil je natuurlijk weten hoe je aan deze kaart kunt komen. Is het ook voor jou mogelijk om met een Mastercard van n26 aan de slag te gaan? Wat in ieder geval belangrijk is, is dat je minimaal 18 jaar of ouder moet zijn om aanspraak te maken op de kaart. Gebruikmaken van de gratis n26 kaart is daarom dus eigenlijk voor alle volwassen Nederlanders mogelijk.

Zo kan je geld overmaken naar deze rekening, maar kan je met de n26 Maestro ook heel gemakkelijk geld opnemen. Omdat je dit al gewend bent van je Nederlandse bank, is er dus eigenlijk niet heel veel anders aan.

Wel is het belangrijk dat er maar 1 kaart per rekening wordt verstrekt. Anders moet je via de bank een tweede aanvragen. Dit zal je dan wel een bepaald bedrag kosten. Je kunt dus niet zomaar ook een kaart voor je partner aanvragen zonder dat daar kosten bij komen.

De kaart voldoet aan alle regels zoals die in Nederland en Europa zijn opgesteld. Wanneer je dus meerderjarig bent en je voldoet aan alle eisen zoals die in bredere zin zijn opgesteld, dan is het wel heel goed mogelijk om de kaart aan te vragen.

Natuurlijk is het wel heel fijn om over een eigen Mastercard te beschikken. De bank n26 biedt je dan ook de mogelijkheid om dit heel gemakkelijk voor elkaar te krijgen. Zo kan je via deze weg heel veel online betalingen en dergelijke doen.

Kosten van N26

Het belangrijkste punt van aandacht bij n26 is natuurlijk het punt van de kosten. Wanneer je kijkt naar n26 ervaringen, dan zie je altijd dat dit punt benadrukt wordt. Dat komt omdat er in het geheel geen kosten in rekening worden gebracht voor het openen en gebruiken van de rekening. Geld opnemen is gratis, maar ook storten van je n26 rekening naar je Nederlandse rekening kost je niks.

Alle online betalingen worden zo dus heel gemakkelijk geregeld. Bovendien begint alles dus bij de gratis Mastercard die je krijgt. In alle opzichten is het dus fijn om met deze Duitse bank te werken. Je krijgt er weliswaar geen rente, maar het kost je ook niets. In tegenstelling tot wat er in Nederland aan de orde is. Pas wanneer je een tweede kaart aanvraagt, zal je een klein bedrag hiervoor moeten betalen.

Het verschil in de kosten is wat deze Mastercard dan ook zo sterk in trek maakt. Dit is natuurlijk het grote verschil tussen n26 en eigenlijk alle andere aanbieders die je op de markt kent. Vaak moet je daar eenmalig en jaarlijks al betalen.

Daarnaast komen er soms ook nog eens kosten bij per transactie. Het is wel heel fijn om te weten dat je daar bij deze bank eigenlijk geen last van hebt. Zo kan je het voor jezelf een stuk goedkoper maken om via een Mastercard al je betalingen te regelen. Wanneer je internationaal veel bezig bent, dan is dit wel zo gemakkelijk en kan het beter werken dan andere opties op de markt.

Specificaties

De specificaties van de bankrekening zijn natuurlijk ook belangrijk om te kennen. Zoals gezegd is er €0,- aan eigen bijdrage nodig. Ook is er geen bestedingslimiet per maand. Er is geen inkomenseis om de rekening te kunnen openen. Let op dat er ook geen spaarrente wordt uitgekeerd. Dagelijks kan je maximaal €2.500,- opnemen bij n26. Daar worden geen kosten voor in rekening gebracht. Let wel op met vreemde valuta. Daarvoor zijn transactiekosten op de wisselkoers van 1,70% van toepassing. Er is geen boete op te laat betalen.

Wel is er maar 1 kaart beschikbaar. Daar kan je zelf de pincode voor kiezen en hij is geschikt voor contactloos betalen. Ook belangrijk is dat er geen BKR-toetsing zal zijn. Het is goed om te weten dat de kaart van n26 niet gekoppeld is aan verzekeringen, zoals bij veel andere banken wel geldt. Het aantal keren geld opnemen zonder kosten per kalendermaand ligt tussen 3 en 5 keer. De daglimiet voor betalingen is €5.000,- en per maand €20.000,-.

N26 You

Wie nog net iets meer uit de mogelijkheden wil halen, kiest voor n26 you. Via deze rekening kan je namelijk genieten van de nodige premium voordelen. Deze kaart brengt wel kosten met zich mee. Het kost je namelijk maandelijks €9,90 om deze mastercard te gebruiken.

N26 you mastercard

Het voordeel daarvan is wel dat veel van de hiervoor genoemde specificaties komen te vervalen. Met de Mastercard van de n26 bank ben je dan wel ineens zeker van allerlei verzekeringen via Allianz. Dit zijn allerlei voordelen waar je natuurlijk veel aan kan hebben. Het is wel belangrijk om dit in het juiste perspectief te zetten.

Wanneer je alleen n26 Nederland gebruikt, dan zal dat geen waarde hebben. Wanneer je veel in het buitenland zit en met vreemde valuta werkt, dan is deze optie ten opzichte van de gratis n26 rekening juist weer wel waardevol.

Het is in ieder geval een stuk handiger om aan contant geld te komen op deze wijze.

N26 Metal

Ook als het gaat om luxe heeft n26 het nodige te bieden. Dan is er n26 Metal. Dit is een luxe Mastercard uitgevoerd in metaal. Daardoor ziet alles er een stuk strakker en meer bijzonder uit. Wel is het belangrijk om te beseffen dat dit eigenlijk het enige echte verschil is.
N26 Metal Mastercard

Het is namelijk niet zo dat er allerlei andere verschillen tussen n26 you en n26 metal zitten. De kosten per maand en per jaar zijn bijvoorbeeld gewoon gelijk. Het is vooral aantrekkelijk om met een ander soort kaart je betalingen te doen. Wil je echter wel iets bijzonders, dan kan je deze optie dus wel gewoon overwegen.

De uitstraling van de kaart is echter wel wat waard. Bedenk je dat het overgrote deel van de mensen een Mastercard heeft. In dat opzicht is het dus ook wel fijn om iets bijzonders in handen te hebben. Daarmee kan je dan ook laten zien wie jij eigenlijk bent als mens. Ook dat is belangrijk. Wanneer je veel op reis bent, is het bovendien ook nog eens een manier om een gesprek te beginnen.

Zeker wanneer je in internationale zakelijke kringen verkeert of wanneer je zelf veel op reis bent. Je Mastercard is dan je beste vriend en de metal past hier dan ook heel goed bij natuurlijk.

Voordelen van N26

 • De kaart is volledig gratis
 • Het gebruik van de kaart van n26 is heel simpel. Net als alle andere zaken dat zijn
 • Het is gemakkelijk om met een creditcard aan de slag te kunnen
 • Mastercard is de dienst die achter de kaart staat, dit is altijd een goede zaak
 • Geen rente voor het rood staan. Dit is anders dan andere banken dit doen
 • Internationaal te gebruiken
  Gemakkelijk voor vreemde valuta

Nadelen van N26

 • N26 is niet Nederlands, maar Duits. Dit is ook te zien in de app en op de site die Engelstalig zijn
 • Geen iDeal om mee te werken. Dit komt omdat het natuurlijk niet Nederlands is
 • Geen verzekeringen gekoppeld aan de kaart,
 • Bij veel andere banken is dit wel het geval
 • Niet rood staan. Je kan alleen tot 0 en niet eronder als het gaat om het gebruik
 • Slechts 1 rekening aan de kaart te koppelen.
  Voor 1 persoon. Een tweede kaart brengt kosten met zich mee.
 • Bovendien is de rekening niet op twee namen te zetten

Waarom de N26 overwegen?

Waarom zou je N26 overwegen? Dit is eigenlijk heel simpel. Het is een gemakkelijke optie die je eigenlijk niets kost. In een tijd waarin je allerlei systemen van betalen van Apple pay tot en met Mastercard hebt, is het wel fijn wanneer ook eens iets gewoon simpel en gemakkelijk wordt gehouden. De gratis N26 rekening is precies wat je zoekt in dat opzicht.

De N26 app is weliswaar in het Engels, maar dat is maar een klein offer. Daar staat namelijk tegenover dat de bank je een handige Mastercard biedt die je meerdere keren per jaar kan gebruiken waardoor het makkelijker wordt om internationaal je betalingen te doen.

In de steeds verder globaliserende wereld is dat dus ook ideaal. Wanneer jij dus veel op reis bent, dan is deze Mastercard van deze bank zeker de moeite waard om te overwegen.