PayPal zonder creditcard * Paypal met iDEAL * Hoe werkt dat?

Paypal zonder creditcard uitlegWilt u Paypal zonder creditcard gebruiken? In dit artikel leg ik alles uit.

Steeds vaker krijgt u bij online aankopen te maken met PayPal, voornamelijk bij aankopen van producten of diensten in het buitenland.

In de meeste gevallen kun u dan geen iDEAL gebruiken, waardoor u dus op zoek moet naar een andere betaalmethode. Zo komt u meestal uit bij PayPal, maar wat is PayPal precies? Het is een online betaalsysteem wat in feite een intermediair is tussen uw bank(-rekening) en de online verkoper.

U maakt geld over naar uw PayPal account, of koppelt direct een creditcard of bankrekening. Vervolgens kunt u uw PayPal account gebruiken om wereldwijd online aankopen te kunnen doen. iDEAL is vaak beperkt tot Nederland en enkele omringende landen.

Dankzij PayPal kunt u internationaal zowel privé als zakelijk producten of diensten kopen. Een misvatting is dat u een creditcard nodig hebt om PayPal te kunnen gebruiken. Dit is echter niet waar.

U kunt prima PayPal zonder creditcard gebruiken. In dit artikel leg ik u uit hoe u dit moet doen.

Was u eigenlijk op zoek naar een vergelijking van alternatieven?

[button color=”green” size=”default” light=”no” icon=”fa-hand-o-right” open_in_new_window=”no” link=”https://debitcardinfo.nl/”]Vergelijk dan hier de verschillende debit cards[/button]

Niet? Lees hieronder verder..

PayPal account aanmaken zonder creditcard

U heeft dus geen creditcard nodig om gebruik te kunnen maken van PayPal. Vooraf dient u echter wel eerst een account aan te maken. Een rekening openen is helemaal gratis. Hiervoor surft u naar de website van PayPal.com.

Rechtsboven in het scherm klikt u op “Aanmelden”. In het volgende overzicht maakt u een keuze tussen een Privé- rekening of een Zakelijke rekening en klik op “Doorgaan”. Op het volgende scherm maakt u het daadwerkelijke account aan. Vul een email-adres in en maak een wachtwoord* aan. Bij het invullen van de voor- en achternaam is het belangrijk dat dit overeen komt met de gegevens op het paspoort of ID-kaart. Als laatste krijgt u de vraag of u een creditcard wilt koppelen aan de PayPal rekening. Wilt u PayPal zonder creditcard gebruiken? Koppel de creditcard dan niet. Dit is namelijk geheel optioneel.

Na deze stap is uw account aangemaakt. Wacht op de bevestigingsmail en klik op de activeringslink om het account te activeren. Nu is uw account klaar voor gebruik.

Indien gewenst kunt u een bankrekening koppelen aan het PayPal account. Hierdoor worden aankopen via PayPal van uw bankrekening gehaald, indien het saldo op uw account niet toereikend is. Dit hoeft echter niet. U kunt ook geld toevoegen via iDeal.

*Let op: Kies altijd voor een moeilijk wachtwoord. Als u kiest voor het koppelen van uw bankrekening kunnen kwaadwillenden, als ze uw wachtwoord weten, uw account gebruiken om betalingen te verrichten wat direct van de bankrekening gehaald wordt. Gebruik altijd een combinatie van hoofdletters, kleine letters, cijfers en tekens, het liefst door elkaar, om een veilig wachtwoord te creëren.

Betalen met PayPal zonder creditcard

Het betalen met PayPal zonder creditcard is uiterst eenvoudig. Wilt u gebruik maken van PayPal om een product of dienst te betalen? Kies dan op de desbetreffende website voor “Betalen via PayPal.” U kunt op 2 manieren betalen, wat afhankelijk is van het koppelen van een bankrekening.

Is de bankrekening gekoppeld? Dan zal het bedrag, wanneer dit niet toereikend is op de PayPal rekening, verder van de bankrekening gehaald worden. U hoeft echter geen bankrekening te koppelen. In dit geval moet u vooraf zorgen dat er voldoende geld op het  account staat.

Dit doet u als volgt:

Wanneer u ingelogd bent op PayPal ziet u een overzicht van uw account. In het menu kiest u voor “Geld toevoegen” en vervolgens voor “Geld toevoegen via Ideal”. Er geldt een minimumbedrag van €10,-. Wilt u dus aankopen doen via PayPal, maar niet een bankrekening koppelen?

Kijk wat het product kost wat u wilt aanschaffen en zet vervolgens precies dat bedrag op het account. Houdt wel rekening met eventuele verzendkosten. Anders moet u twee keer geld overmaken.

Nu we zeker weten dat er voldoende geld beschikbaar is gaan we terug naar de betaling van de webshop. Na het kiezen van “Betalen via PayPal” wordt u naar het inlogscherm van PayPal gebracht. Hier vult u uw email-adres en wachtwoord in.

Hierna wordt u automatisch naar het betaalscherm gebracht. Links op het scherm ziet u het bedrijf waar de aankoop gedaan wordt en daaronder het bedrag wat afgeschreven zal worden. Klik vervolgens simpelweg op “Betalen” en u bent klaar.

Betalen met PayPal zonder creditcard is op deze manier uiterst eenvoudig.

PayPal met iDeal

In het begin van PayPal was het nog niet mogelijk om gebruik te maken van iDeal om het saldo te verhogen. Toen moest er eerst een bankoverschrijving uitgevoerd worden, wat meestal enkele dagen duurde voordat het geld van de bankrekening op het PayPal account was bijgeschreven.

Dit was erg vervelend, omdat u dan ook enkele dagen moest wachten om de aankoop te kunnen afronden.

Gelukkig kunt u tegenwoordig gebruik maken van iDeal om het saldo aan te vullen. Dit doet u als volgt:

Log-in op het met het email-adres en het wachtwoord. U bent nu op het beginscherm van uw account.

Aan de linkerkant vindt u het aanwezige saldo met daaronder de opties “Geld toevoegen”, “Geld toevoegen via iDEAL” en “Geld opnemen”. Klik op “Geld toevoegen via iDEAL en u wordt naar een externe website gebracht (paypal-opwaarderen.nl). Het bedrijf MediaMedics B.V. verzorgt het opwaarderen van het saldo met iDEAL. Dit is een officiële partner van PayPal en is daarmee veilig om te gebruiken.

Na het inloggen kiest u een bedrag om het saldo aan te vullen met een minimum van €10,-. Het opwaarderen van het saldo met iDEAL is gratis, maar let op als u het geld wat u via iDEAL op PayPal hebt gezet weer terug wilt halen naar de bankrekening. Hier zult u rente over moeten betalen. Kies daarom altijd precies het benodigde bedrag en niets extra’s. Zo draait u nooit verlies en is de dienst geheel gratis.

Wel kan het zijn dat de webshop waar u wilt bestellen extra kosten in rekening brengt door het betalen met PayPal. Dit komt doordat veel winkeliers bang zijn dat de kosten op hun verhaald worden als er iets mis gaat tijdens de verzending.

Slecht nieuws voor de winkeliers, maar goed nieuws voor u. PayPal’s “Buyer’s Protection” zorgt ervoor dat u altijd uw geld weer terug krijgt bij een verzending die de mist in gaat.

Na het kiezen van het saldo wordt u naar het bekende iDEAL scherm gebracht. Kies uw bank, log-in en selecteer de rekening waar het bedrag afgehaald moet worden. Na het voltooien van de betaling is het bedrag direct bijgeschreven op uw account. Klaar voor gebruik.

PayPal debitcard

PayPal heeft ook een eigen debit card, wat een uitkomst is als u PayPal zonder creditcard wilt gebruiken. Zo is het mogelijk om het saldo ook fysiek uit te geven in diverse landen met de debit card.

Er is echter één groot nadeel.

De PayPal debit card is niet beschikbaar in Nederland. U heeft dus niet de mogelijkheid om het geld op uw account ook te gebruiken in combinatie met de debit card.

Tot op heden zijn er nog geen plannen bekend om de debitcard uit te brengen in Nederland. PayPal is daarom in Nederland enkel online te gebruiken.

Alternatief voor de PayPal debitcard

Gelukkig is er wel een alternatief voor handen. De Viabuy prepaid creditcard werkt vergelijkbaar met de debitcard van PayPal. Ook hier heeft u een online account, waar u geld naar over kunt maken via een bankoverschrijving of via iDEAL. Dit bedrag kunt u vervolgens uitgeven met de ViaBuy prepaid creditcard. Wilt u dus niet alleen digitaal, maar ook in de echte wereld gebruik kunnen maken van een account in combinatie met een debitcard, kijk dan op Viabuy Prepaid Mastercard pagina voor meer informatie.

 

 

Lees ook:

Creditcard Bescherming: Wat Je Rechten Zijn

Creditcard bescherming is een belangrijk onderwerp om te begrijpen als je een creditcard bezit. Het verwijst naar de rechten en voordelen die je hebt als

Creditcard Aansprakelijkheid: Wie Betaalt de Rekening?

Eerste Sectie: Creditcard Aansprakelijkheid: Wie Betaalt de Rekening? Creditcard aansprakelijkheid is een belangrijk onderwerp om te begrijpen voor degenen die gebruik maken van creditcards. Het