Prepaid creditcard

De prepaid creditcard is populairder dan ooit. Dat komt natuurlijk door een aantal zaken. In de eerste plaats zijn mensen minder bereid om schulden op zich te nemen. Daarnaast is het betalen met een kaart sterk toegenomen. Dat komt bijvoorbeeld doordat er meer online betalingen en internationale betalingen zijn. In dat geval is werken met zo’n kaart wel zo gemakkelijk. Het kan echter best zo zijn dat je nog geen goed beeld hiervan hebt. Daarom vind je op deze plek meer informatie over dit type creditcard.

Wat is een prepaid Creditcard?

In de eerste plaats is het belangrijk om goed te beseffen wat een prepaid creditcard is. Eigenlijk is de naam precies wat het zegt. Het is een prepaid kaart. Je zet er dus vooraf een bepaald bedrag op, waarmee je dan vervolgens kunt betalen. Eigenlijk werkt het nadat je de kaart hebt gevuld net als een normale creditcard. Al zijn de verschillen natuurlijk ook duidelijk.

In dat opzicht is het dus ook goed om te kijken naar de werking van de kaart en naar de kosten die gepaard gaan met dit type kaart. Dan weet je pas echt wat de beste optie is.

Hoe werkt een prepaid creditcard

De werking van een prepaid creditcard is eigenlijk heel simpel. Je kiest een prepaid card uit van een aanbieder, bijvoorbeeld een prepaid visa. vervolgens zet je hier geld op. Dat doe je volgens de instructies van de bank. In veel gevallen gaat dit via ideal. Maar het kan ook gaan om een gewone bankoverschrijving.

Zodra het geld erop staat, kan je er dan direct mee aan de slag. Je kunt er bijvoorbeeld mee afrekenen zoals je met een creditcard zou doen. Daarnaast kan je er ook online mee betalen. Het verschil is wel dat je er geen schuld mee kunt opbouwen. Je kunt alleen het bedrag gebruiken dat je er op dat moment op hebt staan. Wel kan je de kaart vooraf bijvullen.

Kosten van een prepaid creditcard

De kosten van een prepaid zijn natuurlijk afhankelijk van de creditcard die je gekozen hebt. Er zal een verschil zitten tussen een prepaid mastercard en een kaart van een andere aanbieder. Het is in ieder geval goed om te weten dat de kosten op verschillende niveaus worden gerekend. Zo zijn er eenmalige kosten, is er een jaarlijkse bijdrage, zijn er kosten voor opwaarderen en kosten voor wisselkoersen.

Daarnaast kan er en boete zijn voor inactiviteit. Vooral de eenmalige en de jaarlijkse bijdrage kunnen per bank wel flink verschillen. Het is dus ook belangrijk om het overzicht goed door te nemen. Een creditcards vergelijking maakt het dan makkelijker om een credit card prepaid aan te schaffen.

Virtuele prepaid creditcard

Wat zijn de voordelen van een prepaid creditcard?

De voordelen van het gebruik van een prepaid zijn natuurlijk flink talrijk. Dit geldt niet alleen voor de mastercard prepaid, maar ook voor de andere opties. De creditcards vergelijken zal je bijvoorbeeld leren dat de prepaid card geen kansen op schulden biedt.

Je kunt niet meer uitgeven dan erop staat. De kosten kunnen ook relatief laag zijn, zelfs de jaarlijkse kosten. Al hangt dit af van de verschillen tussen de prepaid creditcards. Je hebt geen last van het, omdat je geen lening aangaat. Er is geen inkomenseis. Hoeveel geld je verdient, doet er dus niet toe. Ook met de prepaid Mastercard, de green card of de optie van ABN Amro heb je het betaalgemak zoals je dat met een gewone creditcard hebt.

Wat zijn de nadelen van een prepaid creditcard?

Natuurlijk zijn er ook nadelen als het gaat om een mastercard die je prepaid oplaadt. De kaart is in dat opzicht ook goed te vergelijken met de gewone creditcard. Zo is het bijvoorbeeld lang niet altijd mogelijk om er alles mee te betalen. Autohuur is een voorbeeld.

Dit lukt eigenlijk alleen goed met de Green Card van Bunq. De kaart is eigenlijk vooral online te gebruiken. Ook is het niet heel gemakkelijk als er borg bij komt kijken. Zoals ook geld opnemen niet direct lukt met de kaart.

Zakelijke prepaid creditcards

Het is goed om te kijken of deze creditcard ook zakelijk goed te gebruiken. Of ben je dan beter af met een gewone kaart van Mastercard. Dit hangt ook af van de mate waarin je onlineaankopen doet. Creditcards vergelijken is in ieder geval slim. Kijk dan bijvoorbeeld naar de jaarlijkse bijdrage. Zo weet je wat je krijgt voor je geld. Dit helpt je de beste kaart voor jouw situatie te vinden voor zakelijk gebruik.