Revolut debit card review, de beste kaart voor op reis?

Revolut debit card blauwRevolut is een relatief nieuwe speler op de debit card markt en is gelanceerd in juli 2015. Deze start-up werd gesteund door een aantal grote spelers op de financiële markt. Het moest dus wel iets bijzonders worden, toch?Het concept bestaat uit een app en een debit Mastercard. De app is onlosmakelijk verbonden met de Revolut debit card en heeft verschillende interessante functies om geld te beheren en om te zetten in een valuta naar keuze tegen de best mogelijke wisselkoers.Is Revolut card een meerwaarde op de markt voor debit cards of biedt het meer van hetzelfde? We bekijken het in deze Revolut card review.

Als u meer een video kijker dan een lezer bent, dan kunt u dit eerst het onderstaande filmpje bekijken waarin u de werking makkelijk uitgelegd krijgt (in het Engels):

Gebruik van de Revolut debit card

Om maar meteen met de deur in huis te vallen. De Revolut debit card is een revolutie op het gebied van prepaid creditcards. Het is veel meer dan alleen een pre-paid creditcard. Revolut is een multifunctioneel betaalplatform om geld te beheren via de app, uit te geven met de debit card en om te zetten in een valuta naar keuze. Er zijn geen verborgen addertjes onder het gras. U kunt uw geld met 1 druk op de knop omzetten in een valuta naar keuze aan de hand van de best mogelijke wisselkoers, zonder extra kosten.

De Revolut debit card is een prepaid mastercard, waardoor u deze wereldwijd kunt gebruiken.

Kosten van de Revolut prepaid creditcard

Bij het gebruik van een prepaid creditcard krijgt u vaak te maken met verborgen kosten. Revolut is hierbij erg transparant. U betaalt geen extra kosten wanneer u de kaart gebruikt voor het betalen, in welk land en in welke valuta dan ook. Ook zijn er geen kosten wanneer u de Revolut debit card gebruikt om een bedrag uit de betaalautomaat te pinnen (tot 200 pond) en wordt er geen rente berekend voor het overmaken van geld van, en naar, een Revolut account.

Voor het omzetten van geld in een valuta naar keuze wordt gebruik gemaakt van de meest aantrekkelijke wisselkoers, zonder extra kosten.

De ideale debitcard voor reizigers

Een review is natuurlijk niet compleet zonder de Revolut debit card zelf uitvoerig getest te hebben. Dit heb ik dan ook gedaan tijdens mijn rondreis door Azië. De Revolut debit card is perfect voor reizigers. Elke keer dat ik een nieuw land bezocht op mijn rondreis kon ik het geld op mijn account direct omzetten naar de valuta van het land waar ik op dat moment was. Hierdoor kon ik direct beginnen met betalen.

Doordat de Revolut kaart een debit Mastercard is wordt deze vrijwel overal ter wereld geaccepteerd. Ik heb niet meegemaakt dat de kaart ergens geweigerd werd. Een pluspunt is natuurlijk ook dat, doordat de Revolut debit card pre-paid is, ik nooit meer geld uit kon geven dan ik op mijn account had staan. Door vooraf het saldo aan te vullen wist ik precies hoeveel ik uit kon geven en ging ik dan ook nergens over de schreef.

Voordelen van de Revolut debit card

Het grootste voordeel van de Revolut debit card is dat er geen moeilijk gedoe met wisselkoersen en verborgen kosten zijn. Dankzij de Revolut app kunt u direct geld omzetten in een andere valuta tegen de best mogelijke wisselkoers. Dankzij de koppeling van de app aan uw bankrekening kunt u gemakkelijk online shoppen met Revolut of in de echte wereld met de debit Mastercard, op welke plek u zich ook bevindt.

Na het downloaden van de app en het aanmaken van een account kunt u direct beginnen. Via de app vraagt u gemakkelijk de gratis Revolut Mastercard aan. De debit card kost helemaal niets. U betaalt enkel €6,- voor de verzendkosten naar Nederland. De app geeft een pincode en u bent klaar om op reis te gaan.

Door de koppeling met de app is geld beheren, geld uitgeven, geld wisselen en geld overmaken allemaal via een paar klikken te bereiken. En dit alles zonder verborgen extra kosten.

Als grootste voordeel zou ik noemen dat afrekenen in het buitenland met je card gewoon super goedkoop is. Ga je naar een restaurant waar ook ter wereld en reken je af dan weet je dat je geen belachelijk hoge wisselkoers voor de kiezen krijgt.

Wat ik zelf ook een groot voordeel vind is hoe vlekkeloos en goed alles werkt; je ziet aan alles dat hier een goed bedrijf achter zit met oog voor technologie en gebruiksvriendelijkheid. Een voorbeeld is dat u direct een berichtje krijgt op je telefoon wanneer u geld opneemt bij een automaat. Dit is zeer handig in geval uw kaart is gestolen.

Nadelen van de Revolut card

Zijn er ook nadelen aan Revolut? In mijn ogen zijn er een paar kleine punten, maar geen “dealbreakers”. Geld overmaken naar een Revolut account gaat via een gewone bankoverschrijving. Vanuit Nederland kan dit 3 tot 5 werkdagen duren. Zorg er dus voor dat u altijd voldoende geld op het account hebt staan en vul dit ruim op tijd weer aan.

Opwaarderen via credit card is wel instant maar hier zijn wel kosten aan verbonden (hieronder daarover meer). Geld overmaken via iDeal kan op dit moment nog niet.

Alhoewel Revolut bekend staat om de transparantie, zijn er momenten dat u wel met extra kosten te maken kunt krijgen. Bij het pinnen van meer dan 200 pond (233 euro) per maand, krijgt u te maken met 2% aan extra kosten. Geld overmaken via een gewone creditcard kost 1% over het totaalbedrag. Dit laatste is echter makkelijk te omzeilen door niet via een gewone creditcard, maar via een bankoverschrijving geld over te maken. Dan zijn er namelijk geen extra kosten.

Hoewel Revolut in feite gratis te gebruiken is, zijn er wel bepaalde gebruikersbeperkingen. Om deze op te heffen heeft u Revolut Premium nodig.

Revolut Premium

De gratis Revolut versie kent een aantal beperkingen. U kunt tot €5000,- versturen, uitgeven of wisselen zonder extra kosten. Daarna gaat u 0,5% kosten per handeling betalen.

Geld pinnen met de debit card bij een betaalautomaat is gratis voor €200,- per maand. Daarna rekent Revolut 2% aan kosten. Er is tevens een limiet van van €30000,- per jaar of €5000,- per 4 dagen. Deze limieten kunt u opheffen en/of verdubbelen door te kiezen voor een Revolut Premium account. Dit kost €7,99 per maand of €82,- per jaar. Voor dit bedrag krijgt u tevens een ziektekostenverzekering voor het buitenland, 24/7 contact met de klantenservice en extra Revolut debit cards.

Voor dagelijkse gebruikers zeker een aanrader. Voor incidentele gebruikers absoluut niet nodig. U kunt altijd kiezen voor een maand Revolut Premium tijdens een reis om de limieten te omzeilen en het vervolgens weer opzeggen na afloop.

Aanvragen van de Revolut debitcard

De Revolut debit card kunt u gemakkelijk aanvragen via de Revolut App. Ga naar de Google Play Store of de iPhone App store en download de Revolut App. Klik op “Card” om een aanvraag te doen voor de Revolut debit card. Voltooi de aanmelding en de kaart wordt binnen 9 werkdagen bij u thuisbezorgd.

De kosten voor de verzending van de kaart bedragen €6,-. De kaart zelf is gratis.

Conclusie

De Revolut debit card is een revolutie op het gebied van prepaid creditcards. Door een app en een debit Mastercard te combineren krijgt u niet alleen veel beter inzicht in de financiën omtrent de debit card, maar tevens kunt u uw geld veel beter beheren.

De app laat u geld gemakkelijk versturen, uitgeven en omzetten in een valuta naar keuze. Dit kan voor het grootste deel zonder extra kosten, wanneer u zich houdt aan de uitstekende voorwaarden.

De handigste functie is direct geld kunnen omzetten tegen de best mogelijke wisselkoers in een groot aantal valuta waar dan ook ter wereld. In combinatie met de debit Mastercard is de Revolut debit card in mijn ogen ideaal voor reizigers.

De prepaid Mastercard wordt wereldwijd op miljoenen plekken geaccepteerd, waardoor de Revolut debit card en de app uw ideale partners op reis zullen zijn.

Lees ook:

Creditcard Bescherming: Wat Je Rechten Zijn

Creditcard bescherming is een belangrijk onderwerp om te begrijpen als je een creditcard bezit. Het verwijst naar de rechten en voordelen die je hebt als

Creditcard Aansprakelijkheid: Wie Betaalt de Rekening?

Eerste Sectie: Creditcard Aansprakelijkheid: Wie Betaalt de Rekening? Creditcard aansprakelijkheid is een belangrijk onderwerp om te begrijpen voor degenen die gebruik maken van creditcards. Het