De verschillen tussen een debitcard en een creditcard

Iedereen weet van het bestaan van een credit card. Bekende voorbeelden zijn de VISA of Mastercard. In de hele wereld kan men met een credit card aankopen doen die pas later van de eigen rekening worden afgeschreven.

In feite sluit u met een aankoop door middel van een credit card een persoonlijke lening af. Pas achteraf wordt de persoonlijke lening terugbetaald.

Het grote voordeel is de wereldwijde acceptatie van de credit card. Vroeger hoefde u simpelweg de credit card te tonen en een handtekening te zetten. Dit was voldoende voor het doen van de aankoop.

Tegenwoordig werkt het iets anders doordat er van deze werkwijze simpel misbruik gemaakt kon worden. Bij het verlies of diefstal van uw pas werd de handtekening vervalst en werden er bedragen van uw rekening afgeschreven waar u helemaal niets mee te maken had. Daarom werd de pincode ook bij de credit card geintroduceerd.

[button color=”orange” size=”default” light=”e.g. yes, no” icon=”debit card voordelen” open_in_new_window=”yes” link=”https://debitcardinfo.nl/naar/viabuy-card2″]Klik hier om direct de best geteste debit card aan te vragen[/button]

Met een credit card in de schulden?

Echter kleven er aan een credit card ook wat nadelen. U heeft weinig inzichten in uw uitgaven. In feite is het mogelijk om non-stop te blijven kopen. De rekening ziet u dan later pas.

Schulden van mensen met credit cards zijn de laatste jaren flink gestegen. Volgens cijfers van het CBS in 2010 bedroeg de totale credit card schuld in Nederland ruim 1,4 miljard euro. Over het terugbetalen van deze schuld betaalt u ook nog eens een flinke rente. Daarnaast krijgt u een BKR notering achter uw naam. Met een BKR notering, die enkele jaren achter uw naam blijft staan zelfs als de lening al is terugbetaald, kunt u geen nieuwe lening afsluiten. Een hypotheek nemen om een nieuw huis te kunnen kopen is dan onmogelijk.

Wat is een debitcard?

MoneybookersTegenover een credit card staat een debit card. Dit is een vrij nieuwe kaart die gemakkelijk te omschrijven valt als een prepaid credit card. Ook met een debit card kunt u gemakkelijk overal ter wereld betalen waar een normale creditcard geaccepteerd wordt. U krijgt een pasje met een pincode vergelijkbaar met een VISA of Mastercard.

Het grote verschil met een gewone credit card is dat u op een debit card vooraf een bedrag zet. Dit kan gemakkelijk via bijvoorbeeld iDeal of een lokale overschrijving. Vervolgens kunt u aankopen doen met de debit card totdat het saldo de 0 heeft bereikt. Bij een debitcard komt u daarom nooit achteraf voor grote verassingen te staan. U kan slechts uitgeven wat u zelf op de kaart heeft gezet. Heeft het saldo de 0 bereikt? Dan zult u hem eerst weer moeten opwaarderen.

Beter inzicht in uw uitgaven met de prepaid credit card

Een schuld opbouwen met een debitcard is daarom ook onmogelijk. Bij een credit card sluit u bij elke aankoop een persoonlijke lening en betaalt pas achteraf. Met een debitcard betaalt u meteen van het geld dat u al op uw kaart had gezet. Geen onverwachte rekeningen achteraf en misschien nog wel belangrijker; een BKR notering is onmogelijk.

Enkele voorbeelden van betrouwbare kaarten zijn die van Moneybookers of Viabuy.

Lees ook:

Creditcard Bescherming: Wat Je Rechten Zijn

Creditcard bescherming is een belangrijk onderwerp om te begrijpen als je een creditcard bezit. Het verwijst naar de rechten en voordelen die je hebt als

Creditcard Aansprakelijkheid: Wie Betaalt de Rekening?

Eerste Sectie: Creditcard Aansprakelijkheid: Wie Betaalt de Rekening? Creditcard aansprakelijkheid is een belangrijk onderwerp om te begrijpen voor degenen die gebruik maken van creditcards. Het