Viabuy prepaid creditcard

Viabuy prepaid creditcard

Sinds enige tijd is er een nieuwe aanbieder van prepaid creditcards in Nederland. Je kunt voor deze creditcard kiezen als je zelf niet in aanmerking komt voor de zogenaamde reguliere ofwel gewone creditcard. Dit laatste kan komen omdat je een BKR-code hebt of omdat je te weinig inkomen hebt.

Voordelen en nadelen van de Viabuy prepaid creditcard

De Viabuy prepaid creditcard heeft diverse voordelen, maar ook enkele nadelen. Je dient bij deze kaart is geld over te maken alvorens je de kaart kunt gebruiken. Daarnaast is de kaart niet geschikt om autohuur (borg) te betalen en de Viabuy prepaid creditcard wordt niet overal geaccepteerd. Hier dien je rekening mee te houden als je de Viabuy debitcard wilt hebben.

Een voordeel is dat je hiernaast wel veel zaken met de Viabuy prepaid creditcard kunt betalen. Bovendien kun je de kaart geheel kosteloos opladen via een overschrijving bij de bank. Opladen via het betrouwbare iDEAL is ook mogelijk, maar dit kost je 1,75% van het totaalbedrag.

Waar kun je betalen met een Viabuy prepaid creditcard?

Hoewel je niet overal met een Viabuy prepaid creditcard kunt betalen, zijn er nog genoeg mogelijkheden. Je kunt er mee pinnen, bij een site als Netflix een account aanmaken en dankzij Viabuy prepaid creditcard betalen.

Op veel andere websites kun je met deze creditcard afrekenen. Dat geldt ook voor veel websites waar je moet betalen voor muziek of films.

Ook buiten het internet kun je deze Viabuy debit card vaak genoeg gebruiken. Als je op stap gaat in een hotel, restaurant of kroeg kun je de kaart gebruiken. Kort gezegd kun je er vaak genoeg mee betalen. En buiten Nederland kun je de Viabuy prepaid creditcard ook in bijvoorbeeld Amerika of Australië gebruiken.

viabuy zwarte kaart

Kosten van een Viabuy kaart

De kosten van een Viabuy kaart bedragen €19,90 per jaar en eenmalig €69,90. Opwaarderen is gratis.

Viabuy aanvragen

Als je een Viabuy creditcard wilt aanvragen hoef je zoals gezegd niet te vrezen voor een krediet check. Als je veel schulden hebt is de kans klein dat je bij bijvoorbeeld een bank een creditcard kunt bemachtigen, maar bij Viabuy is dat geenszins het geval.

Je hebt hier geen lange aanvraagprocedure en vaak krijg je de kaart binnen één dag toegestuurd. Wel is er één restrictie. Je dient namelijk wel minimaal achttien jaar oud te zijn. Minderjarigen kunnen derhalve niet in bezit komen van deze volwassen kredietkaart.

Je kunt als klant wel een creditcard voor je kind of kinderen aanvragen, maar jij kunt als ouder alles via een Viabuy account in de gaten houden. Daarnaast controleer Viabuy of je wel echt woonachtig bent op het door jou aangegeven adres. Dit om fraude te voorkomen.

Als alle gegevens kloppen krijg je vrijwel direct de creditcard toegestuurd. Opwaarderen kan zoals aangegeven via iDEAL, maar natuurlijk kan dit via een overboeking via iedere andere bank. Je kunt ook anoniem geld storten door bijvoorbeeld Paysafe of Ukash vouchers aan te schaffen.

Als je contant geld hebt ontvangen en daarmee aankopen wilt doen op het wereldwijde web is dat handig. Bij het storten met iDEAL kun je de eerste keer overigens maximaal 150 euro storten. Via Sepa kun je de eerste keer meer geld overmaken. Je kunt jaarlijks maximaal 1000 euro op de kaart storten. Meer is mogelijk, maar dan moet je een uitbreiding naar IDV level 2 aanvragen. Dit kan via je eigen account. Onbeperkt opwaarderen kan ook.

In dat geval dien je de instellingen aan te passen en te kiezen voor IDV level 3. Bij het opwaarderen naar IDV level 2 (tot maximaal 15.000 euro per jaar storten) en IDV level 3 (onbeperkt) worden er wel diverse controles uitgevoerd. Dit mede om fraude te voorkomen. Met je eigen account kun je dit allemaal naar believen aanpassen.