De voordelen van een debit card

Een credit card is een handig betaalmiddel dat op bijna elke denkbeeldige plek op de wereld te gebruiken is. Betalen met een credit card is zeer gemakkelijk. U betaalt pas achteraf. Hier schuilt ook meteen het gevaar van een credit card in. U heeft niet direct inzage in al uw uitgaven. In veel gevallen zal het bedrag pas aan het einde van de maand van uw rekening afgeschreven worden. U sluit met het gebruik van een credit card in feite een persoonlijke lening af. Bij het niet op tijd afbetalen wordt er een forse rente in rekening gebracht. In 2010 bleek, volgens de cijfers van het CBS, dat de totale credit card schuld in Nederland op 1,4 miljard euro ligt! Hier moet zeker niet te licht over gedacht worden. U krijgt een BKR notering achter uw naam dat de komende jaren van grote invloed kan zijn. Er kan vervolgens op geen enkele manier een nieuwe lening worden afgesloten. Geen hypotheek en kopen op afbetaling behoort ook tot de verleden tijd.

Het gemak van een debit card

MoneybookersDe oplossing is simpel. Een debit card werkt net zo gemakkelijk als een gewone credit card, maar dan zonder de nadelen van een persoonlijke lening, schulden, een fikse rente en een BKR notering. Al deze dingen zijn verleden tijd met de debit card. Een debit card wordt ook wel prepaid credit card genoemd. Een debit card is op alle plekken te gebruiken waar ook een gewone VISA of Mastercard geaccepteerd wordt, een voorbeeld is de Viabuy debitcard. Het grote verschil zit hem in het prepaid gedeelte. Net als met een prepaid telefoon, die u vooraf kunt opwaarderen en kunt gebruiken tot het saldo de 0 bereikt heeft, zet u vooraf een bepaald saldo op de prepaid creit card. De kaart is vervolgens te gebruiken tot het saldo de 0 heeft bereikt. Op deze manier kunt u zich nooit in de schulden werken. In tegenstelling tot bij een gewone credit card wordt er geen persoonlijke lening afgesloten. Een aankoop wordt direct van het persoonlijke tegoed van de debit card afgeschreven wat u er zelf op heeft gezet. Ook kunt u een debit card gebruiken om wereldwijd geld te pinnen bij een pinautomaat.

Veel aanbieders van de debit card door de toenemende populariteit

Een debit card is gemakkelijk op te waarderen met een overboeking via iDeal of een lokale overschrijving. De populariteit van een debit card neemt in snel tempo toe. Er zijn verschillende bedrijven die een dergelijk prepaid credit card op de markt hebben gebracht. Zelfs VISA heeft met zijn 3V card een prepaid variant van hun eigen credit card gemaakt. De beste keus is wat ons betreft de Moneybookers en de Neteller debit card. Zij hebben de beste voorwaarden en geen verborgen kosten.

Lees ook:

Creditcard Bescherming: Wat Je Rechten Zijn

Creditcard bescherming is een belangrijk onderwerp om te begrijpen als je een creditcard bezit. Het verwijst naar de rechten en voordelen die je hebt als

Creditcard Aansprakelijkheid: Wie Betaalt de Rekening?

Eerste Sectie: Creditcard Aansprakelijkheid: Wie Betaalt de Rekening? Creditcard aansprakelijkheid is een belangrijk onderwerp om te begrijpen voor degenen die gebruik maken van creditcards. Het