Wat is Een Prepaid Creditcard?

In het kort:

 • Een prepaid creditcard is een betaalkaart die vooraf moet worden opgeladen met geld voordat deze kan worden gebruikt.
 • Prepaid creditcards kunnen handig zijn voor mensen die geen toegang hebben tot een reguliere creditcard of die hun uitgaven willen beperken.
 • Met een prepaid creditcard kunt u online aankopen doen, geld opnemen bij geldautomaten en betalingen doen op dezelfde manier als met een reguliere creditcard.

Wat is een Prepaid Creditcard en hoe werkt het?

Ben je nieuwsgierig naar prepaid creditcards en hoe ze werken? In deze sectie nemen we een duik in de wereld van prepaid creditcards. We zullen bespreken hoe deze kaarten verschillen van gewone creditcards, hoe je er een kunt aanvragen en hoe je geld kunt laden op een prepaid creditcard. Dus, als je meer wilt weten over dit handige financiële hulpmiddel, lees dan verder!

Hoe verschilt een Prepaid Creditcard van een gewone creditcard?

Een prepaid creditcard verschilt op verschillende manieren van een gewone creditcard. In tegenstelling tot een gewone creditcard, moet er genoeg geld op een prepaid kaart staan voordat deze gebruikt kan worden voor aankopen. Een gewone creditcard werkt met een kredietlimiet en geeft de mogelijkheid om vooraf te betalen en later te betalen over de komende maanden.

Een belangrijk punt is dat bij een gewone creditcard het risico bestaat dat het uitstaande bedrag niet volledig kan worden terugbetaald, waardoor de klant vaak hoge rentekosten moet betalen. Bij prepaid kaarten is dit risico niet aanwezig, omdat er alleen gebruik gemaakt kan worden van het beschikbare saldo.

Een tweede punt is dat je bij een gewone creditcard vaak jaarlijkse kosten moet betalen voor het gebruik van de kaart, terwijl veel prepaid kaarten geen jaarlijkse kosten in rekening brengen. De jaarlijkse kosten bij een gewone creditcard kunnen verschillen per bank of financiële instelling en hangen af van extra opties of voordelen die worden aangeboden.

Ten slotte hebben veel gewone creditcards aanbiedingen zoals punten, cashback-mogelijkheden en reisvoordelen die gekoppeld zijn aan de kaart. Dit is minder het geval bij prepaid betaalkaarten.

Hoe vraag je een Prepaid Creditcard aan?

Hoe kun je een Prepaid Creditcard aanvragen? Een Prepaid Creditcard is een betaalpas waarmee je aankopen kunt doen en geld kunt opnemen zonder een kredietlijn te hebben. In plaats daarvan moet je van tevoren een bepaald bedrag op de kaart laden, vergelijkbaar met het opladen van een simkaart voor mobiele telefoons.

Voor het aanvragen van een Prepaid Creditcard moet je meestal online of via een app registreren bij de uitgever. Tijdens dit proces kunnen ze om persoonlijke gegevens vragen, zoals naam, adres en geboortedatum. Het kan ook nodig zijn om identiteitsbewijzen te uploaden om fraude te voorkomen.

Je kunt het tegoed op je Prepaid Creditcard op verschillende manieren opladen, afhankelijk van de uitgever. Enkele mogelijkheden zijn het storten van geld via iDeal of creditcard, of door middel van automatische incasso. Zodra het tegoed is bijgeschreven, kun je de kaart zowel online als offline gebruiken voor betalingen.

Prepaid Creditcards zijn vooral populair onder mensen die geen reguliere creditcard kunnen krijgen of willen hebben. Dit komt doordat ze vaak geen toegang hebben tot kredietlijnen en daardoor geen risico lopen op schulden of negatieve BKR-registraties.

Hoe laad je geld op een Prepaid Creditcard?

Een prepaid creditcard is een manier van betalen waarbij gebruikers eerst geld op de kaart moeten zetten voordat ze het kunnen uitgeven. Dit zorgt ervoor dat gebruikers niet meer geld uitgeven dan ze daadwerkelijk hebben en helpt hen bij het beheren en plannen van hun financiën.

Het opladen van geld op een prepaid creditcard is eenvoudig en kan in slechts drie stappen worden gedaan:

 1. Identificeer de verschillende opties om uw kaart op te laden, die afhankelijk zijn van het merk van de kaart. Dit kan online, via automatische overschrijving of bij bepaalde winkels.
 2. Kies de methode waarmee u geld wilt toevoegen en volg de instructies.
 3. Wacht tot het geld op uw kaart is bijgeschreven voordat u begint met betalen.

Het is belangrijk om te weten dat sommige prepaid creditcards kosten in rekening brengen voor elke keer dat u geld op de kaart zet. Daarnaast moet u ook rekening houden met eventuele limieten die zijn ingesteld voor hoeveel geld u per keer of per dag kunt opladen.

Naast het opladen van de kaart, bieden sommige prepaid creditcards ook extra functies zoals gratis betaalrekeningen, contactloos betalen en online betaalmogelijkheden. Het kan handig zijn om verschillende merken met elkaar te vergelijken voordat u een specifieke prepaid creditcard kiest die past bij uw persoonlijke financiële behoeften en doelen.

Voordelen en toepassingen van een Prepaid Creditcard

Ontdek de voordelen en toepassingen van een prepaid creditcard! Wie kan er eigenlijk profiteren van deze handige kaart en waar kun je hem allemaal voor gebruiken? En niet te vergeten, welke merken bieden prepaid creditcards aan en wat zijn de kosten?

In deze sectie duiken we in al deze vragen en onthullen we de ins en outs van prepaid creditcards, zodat jij goed geïnformeerd bent over de vele voordelen en mogelijkheden die ze bieden.

Wie kan profiteren van een Prepaid Creditcard?

Een prepaid creditcard is een betaalmiddel waarbij je eerst geld moet storten voordat je aankopen kunt doen. Op deze manier heb je altijd controle over je uitgaven en kun je gemakkelijk binnen jouw budget blijven.

Maar wie kan profiteren van een prepaid creditcard?

 • Mensen met weinig of geen inkomen kunnen profiteren van een prepaid creditcard omdat het hebben van een reguliere creditcard moeilijk of onmogelijk kan zijn vanwege strenge eisen.
 • Personen die op zoek zijn naar anonimiteit bij online aankopen kunnen de prepaid creditcard gebruiken omdat niet al hun persoonlijke informatie vereist is voor het aanvragen ervan.
 • Ook reizigers kunnen profiteren van de veiligheid en beveiliging die gepaard gaat met het gebruik van een prepaid creditcard tijdens hun reizen. Ze kunnen bovendien rekening houden met eventuele terugkerende kosten, zoals hotels of autoverhuur.
 • Studenten die verantwoord willen omgaan met hun geld en toch graag gebruik willen maken van online betalingsopties kunnen ook profiteren van een prepaid creditcard. Dit zonder achteraf schulden te hebben.
 • Zelfs mensen die negatief staan geregistreerd bij Bureau Krediet Registratie (BKR) kunnen toch online aankopen doen door middel van een prepaid card.

Kortom, iedereen die graag controle wil hebben over hun uitgaven en financiële risico’s wil vermijden kan profiteren van het gebruik van een prepaid creditcard als betaalmiddel. Ontdek de talloze voordelen van een Prepaid Creditcard en hoe deze handige betaalmethode je in staat stelt om veilig en gemakkelijk online aankopen te doen, hotels te boeken, geld op te nemen en meer.

Waar kun je een Prepaid Creditcard voor gebruiken?

Een prepaid creditcard kan op verschillende manieren worden gebruikt, maar het belangrijkste verschil is dat je het geld van tevoren op de kaart moet zetten. Hierdoor kun je alleen het bedrag uitgeven dat je daadwerkelijk hebt opgeladen. Hieronder vind je enkele mogelijke toepassingen van een prepaid creditcard:

 1. Online aankopen: Tegenwoordig accepteren meer online winkels betalingen met creditcards in plaats van gewone bankpassen. Bovendien bieden sommige webshops kortingen aan voor klanten die met een creditcard betalen.
 2. Hotelreserveringen: Veel hotels vragen om een creditcardnummer als garantie voor een reservering, en sommige hotels eisen zelfs een pre-autorisatie van het volledige bedrag. Als je niet wilt dat er geld van je bankrekening wordt afgeschreven, kan een prepaid creditcard handig zijn.
 3. Eenvoudige en snelle aanvraag: Je kunt overal ter wereld gemakkelijk een prepaid creditcard aanvragen via speciale apps of websites.
 4. Autoverhuur: Autoverhuurbedrijven vragen vaak om een creditcard als borg of garantie. Met een prepaid creditcard kun je dit probleem eenvoudig omzeilen.
 5. Vast bedrag opladen: Door maandelijks/jaarlijks een vast bedrag op de kaart te zetten, kun je de prepaid creditcard gebruiken als budgethulpmiddel om controle te houden over terugkerende kosten.
 6. Geld opnemen: Met een fysieke kaart kun je overal ter wereld contant geld opnemen bij pinautomaten.

Overweeg of er andere scenario’s zijn waarvoor een prepaid creditcard nuttig kan zijn in jouw persoonlijke situatie. Bovendien kun je deze kaart gebruiken voor contactloze betalingen en het boeken van hotels na je reis, zodat je geen negatief saldo hebt.

Welke merken bieden Prepaid Creditcards aan en wat zijn de kosten?

Een prepaid creditcard is een alternatief voor gewone creditcards. Het verschil is dat gebruikers bij een prepaid kaart hun eigen geld gebruiken in plaats van krediet van een financiële instelling. Hierdoor zijn er geen interest of andere kosten, zoals bij gespreid betalen met gewone creditcards.

Er zijn verschillende merken die prepaid creditcards aanbieden, elk met hun eigen kenmerken en kosten. Hieronder volgt een vergelijkingstabel van de bekendste merken op dit moment:

 • Merk Prepaid Creditcard: Kosten & Beperkingen
 • Openbank Я42 Mastercard: Jaarlijkse bijdrage €30
 • Revolut Mastercard: Gratis; geldopnames tot £200 per maand kosteloos
 • N26 Mastercard en N26 Prepaid Creditcard: Gratis; €2 cashopnamekosten na 5 gratis opnames per maand
 • Binance Creditcard: €15 uitgiftekosten, geen jaarlijkse bijdrage
 • Bunq Travel Card: €9 uitgiftekosten; €0,99 transactiekosten per maand

Over het algemeen worden de kaarten gratis uitgegeven of tegen een klein vast bedrag. Er kunnen echter gebruiksafhankelijke kosten gelden voor specifieke apps of services.

Prepaid creditcards hebben voordelen voor mensen zonder of met een laag inkomen. Ze stellen hen in staat om anoniem geld uit te geven zonder negatieve BKR notatie of risico op roodstand. De kaarten kunnen gebruikt worden voor online betalingen en het maken van hotelreserveringen zonder invloed op hun hypotheek. Ze zijn ook geschikt voor mensen die verantwoord met geld willen omgaan, omdat er een vast bedrag op de kaart staat en terugkerende vaste kosten automatisch kunnen worden afgeschreven.

Vergelijking met andere betaalmethoden

Vergelijken en beslissen over verschillende betaalmethoden kan ontmoedigend zijn. Laten we eens kijken naar hoe een Prepaid Creditcard zich verhoudt tot andere opties. We onderzoeken de verschillen tussen een Prepaid Creditcard en een gewone bankpas en onthullen de voordelen van een Prepaid Creditcard ten opzichte van andere betaalmethoden. Door inzicht te krijgen in deze vergelijking, kun je beter bepalen welke optie het beste past bij jouw financiële behoeften en levensstijl.

Wat zijn de verschillen tussen een Prepaid Creditcard en een gewone bankpas?

Een prepaid creditcard is anders dan een gewone bankpas, omdat je van tevoren geld op de kaart moet storten om aankopen te kunnen doen. Bij een reguliere bankpas gebruik je het saldo op je bankrekening of kun je eventueel rood staan als dit mogelijk is bij jouw bank. Een prepaid card brengt geen rente- of aflossingskosten met zich mee, terwijl dat voor een debetrekening wel het geval kan zijn.

Een ander verschil is dat prepaid cards meestal niet gekoppeld zijn aan een bankrekening, waardoor mensen zonder bankrekening ook gebruik kunnen maken van deze kaarten. Bovendien kunnen ze in sommige gevallen anoniem gebruikt worden, wat handig kan zijn bij online aankopen waarbij privacy gewenst is.

Echter, in tegenstelling tot reguliere bankpassen hebben prepaid creditcards geen invloed op je BKR-registratie en het afsluiten van andere leningen zoals hypotheken. Het geld op de kaart kan niet worden overgeschreven naar een andere rekening en er geldt vaak geen automatische incasso voor terugkerende vaste kosten zoals abonnementen of verzekeringen.

Prepaid creditcards bieden daarentegen wel meer controle over uitgaven en kunnen handig zijn om verantwoord om te gaan met geld. Ze worden steeds populairder vanwege hun veiligheid en gemakkelijke toepassing voor online aankopen en contactloze betalingen.

Waarom zou je kiezen voor een prepaid creditcard in plaats van andere prepaid betaalmethoden?

Wat zijn de voordelen ten opzichte van andere prepaid betaalmethoden?

Prepaid Creditcards hebben diverse voordelen vergeleken met andere prepaid betaalmethoden. Hieronder staan zes mogelijke voordelen:

 1. Geen kredietcheck: In tegenstelling tot gewone creditcards, is er geen kredietcheck nodig voor een Prepaid Creditcard.
 2. Geen BKR-toetsing: Zelfs mensen met negatieve BKR-registraties kunnen deze kaarten gebruiken.
 3. Controle over uitgaven: Aangezien de kaart alleen het beschikbare tegoed bevat, behoudt de gebruiker controle over zijn/haar uitgavenpatroon zonder te veel uit te geven.
 4. Geen mogelijkheid om rood te staan: Het risico om in de schulden te raken is dus kleiner dan bij mensen die geld kunnen lenen.
 5. Veiligheid en gemak: Misbruik en fraude zijn nog moeilijker met een Prepaid Creditcard, omdat er geen link is naar andere financiële middelen zoals een bankpas of bankrekening.
 6. Gemakkelijk aan te vragen: De meeste financieringsinstellingen bieden Prepaid Creditcards aan als een snelle en eenvoudige procedure.

Het hebben van een Prepaid Creditcard kan handig zijn bij online aankopen, het huren van een auto en het boeken van hotels. Met de groeiende populariteit van Smart Home Producten zijn contactloze betalingen ook gemakkelijker geworden dankzij het toenemende aantal offline terminals voor beveiligde betaalmethoden onderweg.

Er zijn veel verschillende merken die Prepaid Creditcards aanbieden tegen verschillende prijzen en kosten, afhankelijk van de benodigde diensten.

Hoe worden fraude en veiligheidsrisico’s voorkomen bij Prepaid Creditcards?

Veiligheid en beveiliging van Prepaid Creditcards

Prepaid creditcards zijn een populaire betaalmethode geworden, maar hoe zit het met de veiligheid en beveiliging ervan? In deze sectie bespreken we de belangrijkste aspecten van de veiligheid van prepaid creditcards en de maatregelen die worden genomen om fraude te voorkomen. Ontdek hoe veilig deze betaalmethode is en welke stappen worden ondernomen om jouw geld en persoonlijke gegevens te beschermen.

Hoe veilig zijn Prepaid Creditcards?

Prepaid creditcards zijn erg veilig. Ze bieden verschillende voordelen, waaronder een goede beveiliging van tegoeden. In tegenstelling tot gewone creditcards zijn prepaid creditcards niet gekoppeld aan een bankrekening. Dit zorgt ervoor dat fraudeurs minder toegang hebben tot persoonlijke financiële gegevens.

Om een prepaid kaart te kunnen gebruiken, moet je eerst geld storten. Het risico bij verlies of diefstal van een prepaid creditcard is minimaal. Deze kaarten bevatten vaak alleen vooraf opgeladen bedragen die gelimiteerd zijn tot je uitgavenlimiet. Dit voorkomt extra kosten die gemaakt kunnen worden met gewone creditcards door criminelen die alleen privé-uitgaven doen. Als je prepaid kaart gestolen of verloren wordt, kan je bij sommige instanties je tegoed blokkeren en het resterende saldo terugkrijgen. Het is wel belangrijk om dit binnen de juiste tijdspanne te melden.

Sommige providers hanteren ook review processen om het risico op frauduleuze activiteiten te verminderen. Ze blokkeren bijvoorbeeld transacties boven een bepaald bedrag. Dit voorkomt dat specifieke apps die mogelijk verbonden zijn met malware geïntegreerd kunnen worden. In vergelijking met debetkaarten bieden traditionele creditcards nog steeds meer bescherming tegen valse en frauduleuze activiteiten. Echter, de beveiliging van prepaid creditcards is toch behoorlijk hoog.

Welke maatregelen worden genomen om fraude te voorkomen?

Prepaid creditcards bieden extra veiligheid en beveiliging in vergelijking met traditionele creditcards. Een van de voordelen is dat ze niet gekoppeld zijn aan een bankrekening, waardoor gebruikers minder risico lopen bij een datalek van de uitgevende instantie. Omdat Prepaid Creditcards alleen het tegoed bevatten dat erop geladen is, is er geen mogelijkheid om geld te lenen dat er niet is of om rood te staan.

Een ander belangrijk kenmerk op het gebied van veiligheid en beveiliging is dat Prepaid Creditcards limieten hebben voor transacties en oplaadbedragen. Dit voorkomt dat fraudeurs grote bedragen kunnen stelen van een opgeladen kaart. Daarnaast bieden de meeste Prepaid Creditcard-uitgevers online tools en apps waarmee gebruikers hun saldo kunnen bekijken, transacties kunnen bijhouden en meldingen kunnen instellen voor hun transacties.

Om fraude te voorkomen, maken de meeste prepaid creditcardmaatschappijen gebruik van EMV-chiptechnologie. Dit beschermt tegen skimmingaanvallen die vaak voorkomen bij terminals waarbij magneetstrips worden gebruikt. Met EMV-chips moeten klanten persoonlijke identificatienummers invoeren, waardoor criminelen geen toegang krijgen tot het account van de klant zonder toestemming. Bovendien kunnen sommige kaarten ook worden vergrendeld of geblokkeerd wanneer ze verloren of gestolen zijn.

Prepaid Creditcards winnen aan populariteit vanwege hun eenvoud, veiligheid en omdat ze mensen de controle geven over hun uitgaven.

De groeiende populariteit van Prepaid Creditcards

Prepaid creditcards winnen aan populariteit en het is geen verrassing waarom. In deze sectie zullen we ontdekken waarom prepaid creditcards steeds populairder worden en wat de toekomst voor deze betaalmethode in petto heeft.

Ontdek waarom steeds meer mensen kiezen voor prepaid creditcards en welke verwachtingen er zijn voor de ontwikkeling van deze kaarten. Bereid je voor om nieuwe inzichten te krijgen over de groeiende populariteit en toekomstperspectieven van prepaid creditcards. Haal het beste uit je geld met deze handige betalingsoplossing.

Waarom worden Prepaid Creditcards steeds populairder?

Prepaid creditcards worden steeds populairder, vanwege de vele voordelen die ze bieden. Vooral mensen met een laag inkomen vinden dit aantrekkelijk, omdat een goed inkomen niet langer nodig is om ze te gebruiken. Een belangrijk voordeel is dat prepaid creditcards controle over de uitgaven bieden en kunnen helpen bij het beheersen van financiën. Men loopt geen risico om rood te staan of negatieve BKR-noteringen op te bouwen.

Een ander voordeel van prepaid creditcards is de extra veiligheid die ze bieden in vergelijking met andere betaalmethodes. Er is namelijk geen risico dat bankgegevens worden gestolen. Daarnaast zijn deze kaarten eenvoudig aan te vragen en kunnen klanten snel online aankopen doen.

Verschillende merken bieden prepaid creditcards aan, zoals de Openbank Я42 Mastercard, Revolut Mastercard, N26 Mastercard en Bunq Travel Card. Hoewel deze kaarten vaak éénmalige kosten of jaarlijkse bijdragen vereisen, zijn ze nog steeds relatief goedkoop gezien de voordelen die ze bieden.

Naast de standaardfuncties van een creditcard, kunnen prepaid creditcards ook dienen als rekening achteraf. Dit is handig voor terugkerende vaste kosten en reserveringen bij hotels en autoverhuurbedrijven. Geld storten op prepaid creditcards is eenvoudig via specifieke apps of automatische incasso’s.

De verwachting is dat prepaid creditcards nog veel populairder zullen worden onder consumenten, gezien al deze voordelen. Vooral mensen die verantwoordelijk met hun uitgaven willen omgaan, kiezen steeds vaker voor prepaid creditcards. Ze bieden een breed scala aan toepassingen als alternatief voor standaard creditcards en betaalpassen. De behoefte aan uitgavenbeheersing en veiligheid draagt bij aan de verwachte groei in populariteit van prepaid creditcards.

Verwachtingen voor de toekomst van Prepaid Creditcards

Steeds meer mensen kiezen voor prepaid creditcards als een veilige manier om hun geld uit te geven. De populariteit van deze kaarten zal naar verwachting verder toenemen in de toekomst, vanwege de vele voordelen die ze bieden aan consumenten. Enkele van deze voordelen zijn:

 • de snelle en gemakkelijke aanvraagprocedure
 • de gunstige en duidelijke kostenstructuur
 • de mogelijkheid om veilig online betalingen te doen
 • het ontbreken van controles op zwarte lijsten zoals BKR
 • het gemak van het beheersen van je uitgaven.

Het aantal geregistreerde prepaid creditcards is explosief gestegen tot wel 93% in 2019, en deze trend blijft zich voortzetten. Diverse experts in de financiële sector hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de groeiende populariteit van prepaid creditcards. Gebruikers hebben meer controle over hun budget, waardoor ze minder snel rood staan of schulden maken. Bovendien komen financiële instellingen steeds vaker met nieuwe oplossingen op basis van technologische vooruitgang, zoals slimme thuisproducten of specifieke apps voor zzp’ers en studenten.

Er bestaat echter nog wel onduidelijkheid over de regelgeving rondom prepaid betaalkaarten. Dit heeft invloed op de marktfactoren en ernstige kwesties met betrekking tot consumentenbescherming. Toezichthouders, zoals het Financieel Parket, werken eraan om het systeem te verbeteren, zodat consumenten de nodige bescherming krijgen.

Kortom, prepaid creditcards bieden een oplossing voor mensen die behoefte hebben aan financiële stabiliteit, zonder negatieve of onvoorziene kosten. Daardoor lijken ze blijvend populair te worden en vergelijkbaar te zijn met traditionele bankpassen. Mensen kunnen hun rekeningen op tijd betalen zonder zich zorgen te maken over rood staan of een negatief saldo.

Het vinden van de beste Prepaid Creditcard

Ontdek hoe je de beste prepaid creditcard kunt vinden en waar je op moet letten bij het maken van je keuze. We zullen bespreken welke factoren belangrijk zijn bij het kiezen van een prepaid creditcard en je een overzicht geven van de huidige top prepaid creditcards. Of je nu op zoek bent naar een prepaid creditcard voor slimme uitgavenbeheer of voor gemakkelijke online aankopen, deze sectie biedt de informatie die je nodig hebt om een weloverwogen beslissing te nemen.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een Prepaid Creditcard?

Een Prepaid Creditcard kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Als je van plan bent er één aan te schaffen, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten om de beste optie voor jou te kiezen. Hieronder zijn vijf punten die je in gedachten moet houden wanneer je op zoek bent naar een Prepaid Creditcard:

 1. Kosten en tarieven – Het is belangrijk om te weten welke kosten verbonden zijn aan het gebruik van een Prepaid Creditcard, zoals jaarlijkse bijdragen, transactiekosten en andere tarieven.
 2. Oplaadopties – Kies een prepaid creditcard waarbij het makkelijk is om geld op de kaart te storten of op te laden via specifieke apps of automatische incasso.
 3. Geaccepteerde betaalmethode – Zorg ervoor dat je prepaid creditcard geaccepteerd wordt door veel fysieke en online retailers, hotels, autoverhuurbedrijven, enzovoorts.
 4. De beveiliging van de kaart – Veel Prepaid Creditcards hebben extra beveiligingsmaatregelen, zoals tweefactorauthenticatie of verzekering tegen fraude. Dit kan extra bescherming bieden tijdens online betalingen.
 5. Extra functies en voordelen – Afhankelijk van jouw behoeften kun je kiezen voor een specifieke functie of voordelen, zoals cashback programma’s, gratis betaalrekeningen of rekeningoverzichten.

Bij het zoeken naar de beste Prepaid Creditcard, is het belangrijk om aandachtig te kijken naar deze bovengenoemde factoren voordat jij jouw definitieve keuze maakt. Op deze manier vermijd je onnodige kosten of moeilijkheden bij het gebruiken van de kaart.

Overzicht van de beste Prepaid Creditcards op dit moment

Een prepaid creditcard is een handige manier van betalen waarmee je op een veilige manier al je aankopen kunt doen. Het is vooral interessant voor mensen die geen reguliere creditcard kunnen of willen aanvragen vanwege hun inkomsten, en om anoniem uit te geven.

Er zijn verschillende merken die prepaid creditcards aanbieden, elk met hun eigen kostenstructuur. Om het kiezen van de juiste prepaid creditcard gemakkelijker te maken, hebben we hieronder een tabel opgesteld met een overzicht van de beste prepaid creditcards op dit moment, op basis van kosten en functies.

Prepaid CreditcardKosten jaarlijkse bijdrageKosten per aankoopGeaccepteerd bij offline terminalsMogelijkheid tot gespreid betalen
Openbank Я42 Mastercard€ 28,00GratisJaGeen
Revolut MastercardGeenGratis (tot € 200,- p/maand), daarna 2% transactiekostenJaJa
N26 Prepaid Mastercard€ 10,90GratisJaNee
Bunq Travel Card€ 9,00GratisJaNee

Naast de kosten en specifieke functies is het belangrijk om ook rekening te houden met andere elementen bij het kiezen van de juiste prepaid creditcard. Zo kun je met sommige kaarten alleen online betalingen doen, terwijl anderen ook geschikt zijn voor fysieke winkels of hotels. In ieder geval bieden prepaid creditcards een goede optie voor mensen die verantwoordelijk willen omgaan met hun geld.

Enkele feiten over “Wat is Een Prepaid Creditcard?”:

 • ✅ Een prepaid creditcard is een vooraf oplaadbare betaalkaart die als alternatief kan dienen voor een gewone creditcard. (Bron: Teamonderzoek)
 • ✅ Prepaid creditcards zijn handig voor mensen die geen reguliere creditcard kunnen krijgen of tijdelijk een creditcard nodig hebben. (Bron: Creditcardvergelijking.nl)
 • ✅ Met een prepaid creditcard kun je online betalen, hotels boeken en wereldwijd betalen op meer dan 30 miljoen locaties. (Bron: Koffietijd.nl)
 • ✅ Mensen met een laag inkomen of een negatieve BKR-registratie kunnen ook een prepaid creditcard aanvragen. (Bron: Wikipedia)
 • ✅ Prepaid creditcards maken gebruik van het netwerk van MasterCard of VISA en worden vaak aangeboden door banken, financiële instellingen en luchtvaartmaatschappijen. (Bron: Wereldreizigers.nl)

Veelgestelde vragen Wat Is Een Prepaid Creditcard?

Wat is een prepaid creditcard?

Een prepaid creditcard is een vooraf oplaadbare betaalkaart waarmee je kunt betalen op dezelfde plekken als met een gewone creditcard. Het verschil is dat je eerst zelf geld op de kaart moet storten voordat je ermee kunt betalen. Je kunt prepaid creditcards wereldwijd zowel online als offline gebruiken waar Mastercard of VISA wordt geaccepteerd.

Hoe werkt een prepaid creditcard?

Bij een prepaid creditcard laad je vooraf geld op de kaart, waarna dit bedrag je bestedingslimiet wordt. Je kunt alleen uitgeven wat je hebt opgeladen, waardoor je geen risico loopt op schulden. Je kunt een prepaid creditcard gebruiken voor online aankopen, het maken van hotelreserveringen, het huren van een auto en betalingen op meer dan 30 miljoen locaties wereldwijd.

Wie kan een prepaid creditcard aanvragen?

Iedereen kan een prepaid creditcard aanvragen, ongeacht de financiële situatie. Het is vooral handig voor mensen die geen reguliere creditcard kunnen krijgen vanwege een laag inkomen of een negatieve BKR-registratie. Ook als je geen lening wilt aangaan en meer controle wilt over je uitgaven, is een prepaid creditcard een goede optie.

Zijn er kosten verbonden aan het gebruik van een prepaid creditcard?

Ja, er kunnen kosten verbonden zijn aan het gebruik van een prepaid creditcard. Aanbieders vragen meestal een jaarlijkse bijdrage en een vast bedrag of een percentage per keer dat de kaart wordt opgewaardeerd. De kosten verschillen per aanbieder, dus het is belangrijk om goed naar de voorwaarden te kijken voordat je een prepaid creditcard aanschaft.

Wat zijn de voordelen van een prepaid creditcard?

Een prepaid creditcard biedt verschillende voordelen. Zo hoef je geen BKR-registratiecontrole te ondergaan bij het aanvragen, omdat je geen geld leent. Ook heb je meer controle over je uitgaven, loop je geen risico op schulden en kun je wereldwijd betalen op plekken waar creditcards geaccepteerd worden. Daarnaast bieden sommige prepaid creditcards aankoopbescherming en kostenbesparingen ten opzichte van reguliere creditcards.

Lees ook:

Creditcard Bescherming: Wat Je Rechten Zijn

Creditcard bescherming is een belangrijk onderwerp om te begrijpen als je een creditcard bezit. Het verwijst naar de rechten en voordelen die je hebt als

Creditcard Aansprakelijkheid: Wie Betaalt de Rekening?

Eerste Sectie: Creditcard Aansprakelijkheid: Wie Betaalt de Rekening? Creditcard aansprakelijkheid is een belangrijk onderwerp om te begrijpen voor degenen die gebruik maken van creditcards. Het