Wat Kost Een Creditcard Van De Rabobank?

In het kort:

 • De kosten van een Rabobank creditcard zijn afhankelijk van het type creditcard dat je kiest. Er zijn verschillende soorten creditcards met verschillende kostenstructuren en voordelen. Het is belangrijk om de verschillende opties te vergelijken voordat je een keuze maakt.
 • De jaarlijkse kosten van een Rabobank creditcard variëren meestal tussen de €10 en €60. Deze kosten kunnen hoger zijn voor premium creditcards met extra voordelen en lagere kosten voor basiscreditcards.
 • Bij het gebruik van een Rabobank creditcard kunnen er ook andere kosten in rekening worden gebracht, zoals transactiekosten voor geldopnames in het buitenland of kosten voor het gebruik van de creditcard voor contante betalingen. Het is raadzaam om de voorwaarden van de creditcard te lezen om volledig op de hoogte te zijn van alle mogelijke kosten.

Wat Kost Een Creditcard Rabobank?

Een Rabobank creditcard kan een handige oplossing zijn voor consumenten en ondernemers die betalingen zowel online als offline willen doen. De Rabobank biedt verschillende soorten creditcards aan, die al dan niet gekoppeld kunnen zijn aan een betaal- of spaarrekening. Maar wat zijn eigenlijk de kosten van een creditcard bij de Rabobank?

De jaarlijkse kosten van een Rabo Card bedragen €16,50 per kaart, terwijl de kosten voor een Rabo GoldCard €47,50 per kaart bedragen. Deze kosten worden in rekening gebracht bij het aanvragen van een nieuwe creditcard. Daarnaast zijn er ook kosten verbonden aan het opnemen van contant geld bij een geldautomaat, zowel binnen als buiten Europa. Voor contante opnames binnen Europa wordt 4% van het opgenomen bedrag in rekening gebracht, met een minimum van €4,50. Voor opnames buiten Europa geldt een vast bedrag van €5 plus 4% van het opgenomen bedrag.

Naast deze kosten is het ook mogelijk om extra services te activeren bij een Rabobank creditcard, zoals een reisverzekering of aankoopverzekering. Hier zijn uiteraard wel extra kosten aan verbonden. Bijvoorbeeld, een doorlopende reisverzekering die gekoppeld is aan de Rabo GoldCard kost €10 per maand.

Kortom, bij het aanvragen en gebruiken van een Rabobank creditcard moet men rekening houden met jaarlijkse kosten en kosten bij contante opnames. Daarnaast is het mogelijk om extra services te activeren tegen extra kosten.

Rabobank BasisPakket en DirectPakket

Ontdek de kosten van een creditcard bij het Rabobank BasisPakket en DirectPakket. In deze sectie onthullen we de tarieven en vergoedingen die gepaard gaan met de creditcard-diensten van Rabobank. We zullen ons met name richten op de kosten van de creditcard bij het Rabobank BasisPakket en het DirectPakket, zodat je een duidelijk beeld krijgt van welk pakket het beste bij jouw financiële behoeften past.

Kosten van de creditcard bij het Rabobank BasisPakket

De kosten van de creditcard bij het Rabobank BasisPakket variëren afhankelijk van verschillende factoren. Voor particulieren biedt de Rabobank twee betaalpakketten aan: het BasisPakket en het DirectPakket. Bij het BasisPakket zit een creditcard inbegrepen, terwijl klanten extra moeten betalen voor een creditcard bij het DirectPakket. Voordat een creditcard wordt verstrekt, wordt het minimum inkomen en de kredietgeschiedenis van de klant gecontroleerd.

Om de kosten van de creditcard bij het Rabobank BasisPakket op een rijtje te zetten, hebben we hieronder een tabel gemaakt:

KostenPrijs
Jaarlijkse kaartbijdrage€ 20,-
Internationale betalingen in vreemde valuta’s2,0% (minimaal € 0,50,-)

Naast het Rabobank BasisPakket biedt de Rabobank ook andere gerelateerde creditcards aan, zoals de ICS World Card. Deze kaart heeft verschillende kenmerken en is duurder dan de kaart bij het Rabobank BasisPakket.

Om een Rabo CreditCard aan te vragen, adverteert de Rabobank dat klanten eenvoudig online of via hun mobiele app kunnen solliciteren, mits ze aan bepaalde vereisten voldoen. Klanten kunnen hun saldo en uitgavenoverzichten bekijken en transacties goedkeuren via hun accountpagina en app. In geval van verlies of diefstal kan de kaarthouder zijn kaart direct blokkeren door telefonisch contact op te nemen met het algemene telefoonnummer van de bank.

Andere gerelateerde creditcards

Ontdek andere gerelateerde creditcards die beschikbaar zijn naast de Rabobank-creditcards. We richten ons op de ICS World Card en de kosten en kenmerken die daarmee gepaard gaan. Je zult ontdekken welke voordelen en speciale functies deze kaart biedt, en hoe deze zich verhoudt tot de Rabobank-creditcards.

Kosten en kenmerken van de ICS World Card

De ICS World Card is een wereldwijd geaccepteerde creditcard die wordt aangeboden door International Card Services (ICS). Met automatische verzekering tegen schade en verlies van aankopen, inclusief reisverzekering.

Om de ICS World Card te verkrijgen, hoef je geen nieuwe bankrekening te openen. Je moet echter wel voldoen aan bepaalde eisen, zoals een minimuminkomen en voldoende kredietwaardigheid. Je kunt de creditcard zowel online als offline gebruiken voor betalingen en geldopnames.

Bij gebruik in het buitenland worden extra kosten in rekening gebracht, maar deze verschillen per land. Een overzicht van deze kosten is te vinden op de website van ICS. Hieronder staat een tabel met kosten en kenmerken van de ICS World Card:

 • Jaarlijkse bijdrage: € 36,50
 • Geldopname binnen Nederland: € 2,25 + 4% over opnamebedrag
 • Geldopname buiten Nederland in euro’s: € 4,50 + 4% over opnamebedrag
 • Geldopname buiten Nederland in andere valuta: € 4,50 + 4% over opnamebedrag + wisselkoersopslag
 • Aankoopverzekering & Reisverzekering: Inbegrepen

Een ander uniek kenmerk van de ICS World Card is dat je toegang hebt tot uitnodigingen, afhankelijk van je gebruik van de creditcard. Daarnaast kun je gebruik maken van online tools om je creditcard te beheren, zoals betaalalerts en uitgavenoverzichten.

Kortom, als je op zoek bent naar een wereldwijd geaccepteerde creditcard met verzekeringen en online tools, dan is de ICS World Card misschien iets voor jou.

Rabobank creditcard specificaties

Ontdek de wereld van de Rabobank creditcard en alles wat je moet weten over de specificaties ervan. We duiken in het minimum inkomen en de creditcheck vereisten die nodig zijn, evenals de kosten en tarieven voor gebruik in het buitenland. Bovendien laten we je kennismaken met de verzekeringen en voordelen die gepaard gaan met de Rabobank creditcard. Neem een dieper kijkje in deze sectie en ontdek wat de Rabobank creditcard te bieden heeft.

Minimum inkomen en creditcheck vereisten

Om een Rabobank creditcard aan te vragen, moeten aan bepaalde minimuminkomen- en creditcheck eisen worden voldaan. Voor een RaboCard is het minimum bruto jaarinkomen €12.000 per jaar, en voor een GoldCard is dit €20.000 per jaar. Daarbij wordt er rekening gehouden met financiële verplichtingen zoals huur of hypotheeklasten. Ook andere factoren, zoals openstaande leningen, worden in overweging genomen.

Het doel van de creditcheck is om ervoor te zorgen dat de kredietnemer in staat is om zonder problemen terug te betalen, terwijl de bank tegelijkertijd een laag risico loopt bij het verstrekken van krediet.

De Rabobank hanteert deze criteria strict om te voorkomen dat klanten onnodige schulden opbouwen die tot financiële problemen kunnen leiden. Dit zorgt er tevens voor dat de bank een gezonde portefeuille heeft en vrij is van oninbare vorderingen.

Bovendien worden er geen rente- of aflossingskosten berekend op aankopen die binnen drie weken volledig worden betaald.

Klanten moeten zich realiseren dat het ontbreken van voldoende inkomen of een slechte kredietwaardigheid bepaalde kosten of boetes kan veroorzaken als gevolg van niet-naleving van contractuele verplichtingen. Daarom is het essentieel om ervoor te zorgen dat aan alle eisen wordt voldaan voordat een Rabobank creditcard wordt aangevraagd.

Kosten en kosten voor gebruik in het buitenland

De kosten voor het gebruik van de Rabobank creditcard in het buitenland verschillen afhankelijk van het pakket. In het Rabobank BasisPakket worden €2,25 per transactie in rekening gebracht, samen met een wisselkoersopslag van 1,2%. Bij het DirectPakket bedragen deze kosten respectievelijk €0,90 en 1%. Hieronder staat een handige tabel met de tarieven.

Kosten voor gebruik in het buitenlandRabobank BasisPakketRabobank DirectPakket
Transactiekosten (per transactie)€2,25€0,90
Wisselkoersopslag (percentage)1,2%1%

Daarnaast kan de Rabobank creditcard ook gebruikt worden voor geldopnames bij pinautomaten in het buitenland. Hiervoor gelden dezelfde tarieven als bij transacties in winkels en restaurants. Let op dat er mogelijk extra kosten verbonden zijn aan pinnen bij niet-Rabobank pinautomaten.

Als laatste is het mogelijk om bij de Rabobank een Travel Pack af te sluiten. Dit pakket biedt verzekeringen tegen hoge kosten bij noodgevallen in het buitenland en extra services zoals een vervangende creditcard of advance cash. Klanten van de Rabobank zijn standaard al verzekerd tijdens reizen naar Europese landen, maar deze verzekeringen zijn niet automatisch geldig buiten Europa.

Met de Rabobank creditcard heb je niet alleen betaalgemak, maar ook verschillende extra voordelen en verzekeringen.

Verzekeringen en voordelen van de Rabobank creditcard

De Rabobank creditcard biedt verschillende voordelen en verzekeringen voor gebruikers. Bijvoorbeeld, gekochte producten online of in de winkel zijn 365 dagen lang verzekerd tegen diefstal, verlies of beschadiging. Ook is er een reisverzekering die medische kosten, repatriëring en reisongevallen dekt voor betalingen met de Rabobank creditcard. Daarnaast is er de gratis Vliegticketverzekering die annulering, vertraging of overbooking vergoedt voor geboekte vliegtickets.

Naast deze verzekeringen zijn er ook andere voordelen van de Rabobank creditcard, zoals exclusieve aanbiedingen en kortingen op hotelovernachtingen en entertainment. Het Loyalty-programma beloont gebruikers met punten voor elke euro die ze uitgeven met de creditcard, die ze kunnen inwisselen voor cadeaus of andere voordelen.

Natuurlijk zijn er kosten verbonden aan het gebruik van de Rabobank creditcard, zoals jaarlijkse kosten en kosten voor gebruik in het buitenland. Om in aanmerking te komen voor een Rabobank creditcard moet je aan bepaalde eisen voldoen, zoals een minimuminkomen en een succesvolle creditcheck.

Je kunt gemakkelijk een Rabobank creditcard aanvragen en beheren via online zelfservice-opties. Er zijn ook verwijzingen naar andere banken en alternatieve betaalpassen beschikbaar. Met al deze voordelen is de Rabobank creditcard een goede keuze voor consumenten die veiligheid, gemak en extra voordelen willen bij het gebruik van hun creditcard.

Aanvragen en beheren van de Rabobank creditcard

Ontdek hoe je de creditcard van Rabobank kunt aanvragen en beheren, inclusief de vereisten en leveringstijden. Leer hoe je kunt profiteren van handige zelfservice-opties voor creditcardzaken. Daarnaast verkennen we verwijzingen naar andere banken en alternatieve betaalpassen. Zo ben je goed geïnformeerd over de verschillende aspecten van het verkrijgen en beheren van een Rabobank creditcard.

Vereisten en leveringstijd

Om een Rabobank creditcard te krijgen, moet je rekening houden met de vereisten en de levertijd van de kaart. Om aan deze vereisten te voldoen, moet je ouder zijn dan 18 jaar, een Rabobank bankrekening hebben en een bewijs van inkomen of maandelijks salaris kunnen tonen. Daarnaast zal de bank een kredietcheck uitvoeren om je kredietwaardigheid te beoordelen.

Als je goedkeuring hebt gekregen, zal de Rabobank je creditcard binnen vijf tot zeven werkdagen per post bezorgen. Zodra je deze ontvangt, moet je de creditcard online of telefonisch activeren voordat je deze kunt gebruiken.

Wat betreft de kosten, betaal je 12 euro per jaar voor één creditcard als je het Rabobank BasisPakket hebt. Voor het DirectPakket worden er geen extra kosten in rekening gebracht, behalve voor transactiekosten bij internationale betalingen buiten de Eurozone. Binnen Nederland kun je gratis geld opnemen bij automaten van Rabobank en zes andere banken.

Als alternatief is er ook de ICS World Card, die het eerste jaar gratis is, maar daarna 36,50 euro per jaar kost. Deze kaart biedt veel voordelen zoals het sparen van Miles bij KLM en andere partners, aankoopverzekeringen en hogere limieten.

Houd rekening met deze factoren wanneer je een Rabobank creditcard aanvraagt en beheert, zodat je optimaal kunt profiteren van alle voordelen van het gebruik van deze betaalkaart.

Met de zelfserviceopties van Rabobank’s creditcard hoef je nooit meer in de rij te staan voor je bankzaken.

Zelfservice voor creditcardzaken

Je kunt als klant van de Rabobank zelf verschillende creditcardzaken regelen via zelfservice. Dit betekent dat je online alles kunt regelen, zoals het blokkeren van een creditcard bij verlies of diefstal, het instellen van limieten voor uitgaven en het bekijken van overzichten van transacties en betalingen. Ook kun je online een nieuwe creditcard aanvragen of je huidige gegevens wijzigen.

Om gebruik te maken van de zelfservice opties moet je ingelogd zijn op de Rabobank app of website met je persoonlijke accountgegevens. Hier kun je gemakkelijk al je creditcardzaken beheren en inzien, zonder contact op te hoeven nemen met de klantenservice.

Daarnaast biedt de Rabobank ook andere opties voor het beheren van creditcards, zoals automatisch terugbetalen en gespreid betalen. Hiervoor moet je wel extra aanvraagprocedures volgen.

In tegenstelling tot sommige andere banken rekent de Rabobank geen extra kosten voor het gebruik van zelfservice voor creditcardzaken. Dit maakt het aantrekkelijk om alles via deze manier te regelen en zo kosten te besparen op bijvoorbeeld telefonische hulpvragen of bezoeken aan filialen.

Verwijzingen naar andere banken en alternatieve betaalpassen

Als u op zoek bent naar andere banken of alternatieve betaalpassen, zijn er verschillende opties beschikbaar. Momenteel bieden verschillende banken een populaire alternatieve betaalmethode in de vorm van een debitcard. Verder zijn er opties zoals American Express, Mastercard en Visa-kaarten, die verschillende voordelen bieden ten opzichte van de Rabobank creditcard. Andere banken zoals ING en ABN Amro bieden ook creditcards aan, maar de kosten en voorwaarden voor het gebruik van hun kaarten kunnen variëren. Bovendien zijn er enkele populaire mobiele betalingsservices in Nederland, zoals Apple Pay en Google Wallet.

Als laatste zijn er prepaid-kaarten waarmee gebruikers hun uitgaven kunnen beperken tot een vooraf bepaald bedrag dat ze hebben gestort. Dit kan een goede optie zijn om inzicht te krijgen in uw uitgavenpatroon en schulden te vermijden.

Als u echter uw Rabobank-verbindingspunten wilt bundelen als onderdeel van uw financiële strategie, biedt de Rabobank verschillende pakketopties. Zo kunt u met het BasisPakket of DirectPakket profiteren van lage maandelijkse kosten voor een creditcard en andere bankdiensten. Voor specifieke details over het aanvragen van deze pakketten kunt u contact opnemen met de Rabobank.

Enkele feiten over “Wat Kost Een Creditcard Rabobank?”

 • ✅ Rabobank biedt verschillende creditcards aan, zoals de RaboCard en de Rabo GoldCard. (Bron: Teamonderzoek)
 • ✅ De Rabobank creditcard is gratis bij een Rabobank BasisPakket en kost €24 per jaar bij een DirectPakket. (Bron: Teamonderzoek)
 • ✅ Het minimum netto inkomen om in aanmerking te komen voor de Rabobank creditcard is €1000 per maand. (Bron: Teamonderzoek)
 • ✅ De Rabobank creditcard biedt verzekeringen, zoals aankoopverzekering en reisverzekering, maar biedt geen dekking voor annuleringen, medische kosten en autoverhuur. (Bron: Teamonderzoek)
 • ✅ De Rabobank creditcard wordt uitgegeven door MasterCard en kan binnen vier werkdagen worden geleverd. (Bron: Teamonderzoek)

Veelgestelde vragen Wat Kost Een Creditcard Rabobank?

Wat kost een creditcard bij Rabobank?

De kosten voor een creditcard bij Rabobank variëren, afhankelijk van het pakket dat je hebt. Bij het Rabobank BasisPakket is de creditcard gratis, wat neerkomt op €3,10 per maand. Bij het DirectPakket kost de creditcard €24 per jaar, oftewel €1,70 per maand. Studenten met het Rabo Studentenpakket betalen slechts €15 per jaar.

Kan ik gespreid aflossen met een Rabobank creditcard?

Nee, het is niet mogelijk om gespreid af te lossen met een Rabobank creditcard. De betalingen worden aan het einde van de maand automatisch van je betaalrekening afgeschreven.

Wat zijn de kosten voor geld opnemen met een Rabobank creditcard?

Voor het opnemen van geld bij pinautomaten betaal je €4,50 per opname.

Kan ik gebruikmaken van de Dip & Go functie met een Rabobank creditcard?

Ja, met een Rabobank creditcard kun je gebruikmaken van de Dip & Go functie bij parkeergarages en tolwegen.

Kan ik met een Rabobank creditcard pinnen en betalen?

Ja, je kunt zowel pinnen als betalen met een Rabobank creditcard. Houd er echter rekening mee dat het voordeliger is om met je betaalpas te pinnen.

Lees ook:

Creditcard Bescherming: Wat Je Rechten Zijn

Creditcard bescherming is een belangrijk onderwerp om te begrijpen als je een creditcard bezit. Het verwijst naar de rechten en voordelen die je hebt als

Creditcard Aansprakelijkheid: Wie Betaalt de Rekening?

Eerste Sectie: Creditcard Aansprakelijkheid: Wie Betaalt de Rekening? Creditcard aansprakelijkheid is een belangrijk onderwerp om te begrijpen voor degenen die gebruik maken van creditcards. Het