Welke Prepaid Creditcard?

In het kort:

 • Een prepaid creditcard biedt gebruikers de mogelijkheid om geld uit te geven zonder een traditionele creditcard of bankrekening. Dit maakt het een geschikte optie voor mensen die geen toegang hebben tot traditionele bankdiensten of die hun uitgaven willen beperken.
 • Prepaid creditcards kunnen worden gebruikt voor online aankopen, reizen en het beheren van financiën. Ze werken op dezelfde manier als gewone creditcards, maar vereisen meestal geen kredietcontrole of minimuminkomensvereisten.
 • Belangrijke overwegingen bij het kiezen van een prepaid creditcard zijn onder andere jaarlijkse vergoedingen, transactiekosten, valutaspecifieke kosten (indien van toepassing) en beveiligingsfuncties zoals pinbescherming en fraudedekking. Het is ook belangrijk om de reputatie en betrouwbaarheid van de uitgever van de kaart te onderzoeken.

Top 4 Beste Prepaid Creditcards in Nederland

Prepaid creditcards zijn steeds populairder in Nederland omdat ze zowel voordelen bieden als praktisch zijn in gebruik. Als u overweegt een prepaid creditcard te nemen, zijn er veel opties waaruit u kunt kiezen. Hieronder hebben we de top 4 beste prepaid creditcards in Nederland op een rij gezet, gebaseerd op gemak, kosten en functionaliteiten.

In de onderstaande tabel ziet u een vergelijking van de top 4 beste prepaid creditcards in Nederland op basis van functies en kosten.

Prepaid CreditcardJaarlijkse KostenOpwaardeerkostenMaximale opwaarderingValutaAndere kostenContactloze betalingenOnline winkelenApp beschikbaar
Bunq Travel Card€9,99Gratis via iDeal of SOFORT€10.000EuroGeenJaJaJa
N26 – You€9,90Gratis via bankoverschrijving€5.000EuroGeenJaJaJa
Pay2d€9,95€0,99 via iDeal of Bancontact€10.000EuroGeenJaJaJa
Viabuy€29,902,75% via bankoverschrijving€50.000Meerdere valutasGeenJaJaJa

Over het algemeen zijn alle bovengenoemde prepaid creditcards beschikbaar als Visa- en Mastercard-kaarten. Ze bieden ondersteuning voor contactloos betalen en online winkelen. Bovendien hebben ze allemaal een gratis app waarmee u uw uitgaven kunt bijhouden.

Vooral de N26-kaart heeft enkele unieke functies, zoals gratis geldopnames en valutawisselingen, geen kosten voor betalingen in het buitenland, en een virtuele kaart speciaal voor online aankopen. Aan de andere kant biedt de Pay2d-kaart een virtuele IBAN-rekening voor betalingen en overschrijvingen binnen Europa.

Kortom, de juiste prepaid creditcard voor u hangt af van uw persoonlijke voorkeuren en eisen. Met deze top 4 heeft u echter een basis van keuzes waar u rekening mee kunt houden bij het kiezen van de beste prepaid creditcard in Nederland.

Soorten Prepaid Creditcards en hun Kenmerken: Een uitleg over de verschillende soorten prepaid creditcards en hun kenmerken.

Prepaid creditcards zijn een handig alternatief voor traditionele creditcards. Je moet eerst geld storten voordat je het kunt uitgeven, wat ervoor zorgt dat je geen schulden kunt opbouwen en alleen kunt uitgeven wat je kunt betalen. Op de markt zijn verschillende soorten prepaid creditcards beschikbaar, elk met unieke kenmerken die hen onderscheiden van de andere.

We hebben hieronder een tabel samengesteld met de kenmerken van de meest voorkomende soorten prepaid creditcards. De tabel bevat informatie over de jaarlijkse kosten, valuta, maximaal opneembaar bedrag en andere kenmerken van de kaarten. Dit zal je helpen de beste kaart voor jouw behoeften te kiezen.

Soort prepaid creditcardJaarlijkse kostenValutaMaximaal opneembaar bedragAndere kenmerken
Visa€10Euro€250Kan worden gebruikt voor online aankopen
Mastercard€15Euro€350Inclusief reisverzekering
American Express€20Euro en US dollar€500Korting op reisverzekeringen

Naast de bovengenoemde soorten prepaid creditcards zijn er ook kaarten die meer gericht zijn op specifieke behoeften, zoals reizen of online winkelen. Deze kaarten bieden vaak extra voordelen, zoals kortingen op reisverzekeringen of gratis transacties op buitenlandse beurzen. Het is belangrijk om te overwegen welke kenmerken nodig zijn voordat je een kaart aanschaft.

In het algemeen bieden prepaid creditcards een handig alternatief voor traditionele creditcards en voegen ze een extra laag bescherming toe. Kies een kaart die de functies heeft die voor jou belangrijk zijn en onderzoek eventuele extra voordelen voordat je een besluit neemt. Met de verkregen informatie en kennis kun je een weloverwogen beslissing nemen en de beste prepaid creditcard vinden die bij jou past.

Voordelen van een Prepaid Creditcard: Een overzicht van de voordelen van een prepaid creditcard, waaronder de mogelijkheid tot hotelreserveringen en autoverhuur.

Een prepaid creditcard biedt vele voordelen, waaronder de handige mogelijkheid om hotelreserveringen en autoverhuur te regelen. In deze sectie zullen we een overzicht geven van de voordelen van een prepaid creditcard en ons specifiek richten op de mogelijkheid tot hotelreserveringen en autoverhuur. Ontdek hoe het gebruik van een prepaid creditcard u flexibiliteit en gemak kan bieden bij het plannen van uw accommodaties en vervoer, zonder de zorgen van een traditionele creditcard.

Mogelijkheid tot Hotelreserveringen en Autoverhuur: Een uitleg over de mogelijkheid tot hotelreserveringen en autoverhuur met een prepaid creditcard.

Een prepaid creditcard biedt de mogelijkheid om hotels te reserveren en een auto te huren. Het is een handige optie voor reizigers die geen reguliere creditcard hebben. Hotels kunnen makkelijk reserveringen accepteren met een prepaid creditcard, zonder dat er een hoge kredietscore nodig is. Betalingen worden direct van het saldo op de kaart afgeschreven, waardoor het risico op fraude minimaal is. Bovendien is er geen borg nodig.

Op dezelfde manier kan een prepaid creditcard ook worden gebruikt bij autoverhuurbedrijven. Het geld op de kaart fungeert als verzekering en kan worden gebruikt in geval van schade of onverwachte kosten.

Het gebruik van een prepaid creditcard voor hotelreserveringen en autoverhuur is handig en voordelig. Er zijn echter wel dingen waar u op moet letten, zoals mogelijke extra kosten voor het opladen van de kaart en eventuele beperkingen bij bepaalde verhuurbedrijven.

Kortom, als u financiële flexibiliteit wilt en de mogelijkheid om hotels te reserveren en een auto te huren zonder een reguliere creditcard te hebben, dan is een prepaid creditcard iets om te overwegen.

Tips voor het Kiezen van een Prepaid Creditcard: Een lijst met tips voor het kiezen van de juiste prepaid creditcard, inclusief een vergelijking met pinpas en reguliere creditcard.

Voordat je overweegt om een prepaid creditcard aan te schaffen, is het verstandig om eerst goed onderzoek te doen, zodat je de juiste keuze kunt maken. Een prepaid creditcard is ideaal voor mensen die hun uitgaven willen beheersen, omdat je alleen het bedrag kunt besteden dat je op de kaart hebt gezet.

Om je op weg te helpen, geven we hieronder een lijst met tips voor het kiezen van de juiste prepaid creditcard, inclusief een vergelijking met een pinpas en een reguliere creditcard:

 1. Vergelijk verschillende aanbieders om te zien welke kaart het beste bij jouw behoeften past.
 2. Controleer de kosten, zoals opstartkosten, maandelijkse kosten en andere verborgen kosten.
 3. Let op de limieten voor transacties en opnames, omdat deze per kaart kunnen verschillen.
 4. Controleer of de kaart wereldwijd geaccepteerd wordt en of er mogelijk extra kosten in rekening worden gebracht voor transacties in het buitenland.
 5. Vergelijk de veiligheidsmaatregelen met die van een reguliere creditcard om te zien of je voldoende beschermd bent tegen fraude en diefstal.

Een prepaid creditcard biedt verschillende voordelen ten opzichte van een pinpas of reguliere creditcard, zoals het voorkomen van schulden en de mogelijkheid om je uitgaven in de hand te houden. Aan de andere kant biedt een reguliere creditcard meer flexibiliteit en de mogelijkheid om tegoeden op te bouwen en beloningen te ontvangen.

Het belangrijkste bij het kiezen van een prepaid creditcard is om de tijd te nemen om verschillende aanbieders te vergelijken en de kleine lettertjes te lezen, zodat je op de hoogte bent van alle kosten en beperkingen. Met de juiste keuze kun je genieten van de vele voordelen van een prepaid creditcard.

Enkele feiten over “Welke Prepaid Creditcard?”:

 • ✅ Er zijn verschillende prepaid creditcards beschikbaar in Nederland, zoals N26, Bunq, Openbank, Revolut en Viabuy. (Bron: Teamonderzoek)
 • ✅ Een prepaid creditcard kan worden aangevraagd zonder BKR-registratie en is daardoor geschikt voor mensen met een laag inkomen of hoge kosten. (Bron: wereldreizigers.nl)
 • ✅ Een prepaid creditcard werkt als een combinatie van een normale bankrekening en een creditcard, waarbij je zelf geld op de rekening stort en vervolgens kunt betalen in winkels en wereldwijd kunt pinnen. (Bron: betalenzondercreditcard.nl)
 • ✅ De beste prepaid creditcard is afhankelijk van persoonlijke voorkeuren en betaalwensen, maar enkele aanbevolen aanbieders zijn N26, Revolut, Bunq en Openbank. (Bron: beste-prepaid-creditcard.nl)
 • ✅ Prepaid creditcards hebben geen inkomenseis en BKR-toetsing, je kunt alleen betalen met je eigen geld en je kunt geen schulden maken. (Bron: creditcard.nl)

Veelgestelde vragen Welke Prepaid Creditcard?

Welke prepaid creditcards zijn de beste keuze?

De beste prepaid creditcards in Nederland zijn de Openbank Я42 Mastercard, Revolut Mastercard, Bunq Prepaid Betaalkaart, en Viabuy Mastercard. Deze kaarten bieden goede voorwaarden en hebben een goede mobiele app.

Kan ik een prepaid creditcard gebruiken voor online betalingen?

Ja, prepaid creditcards kunnen gebruikt worden voor online betalingen. Je kunt veilig online winkelen met een prepaid card zonder dat je een creditcard hoeft te hebben.

Kan ik contant geld pinnen met een prepaid creditcard?

Ja, met een prepaid creditcard kun je ook contant geld pinnen. Zorg ervoor dat je voldoende saldo hebt op de kaart voordat je geld wilt opnemen.

Zijn er gratis prepaid creditcards beschikbaar?

Ja, er zijn enkele gratis prepaid creditcards beschikbaar, zoals de Openbank Я42 Mastercard en N26 Mastercard. Let wel op dat er mogelijk transactiekosten in rekening worden gebracht bij betalingen in vreemde valuta of bij contante geldopnames.

Bieden prepaid creditcards mogelijkheden voor autoverhuur?

Ja, met een prepaid creditcard kun je ook een auto huren. Zorg ervoor dat je voldoende saldo hebt op de kaart voor de eventuele borgbetaling.

Lees ook:

Creditcard Bescherming: Wat Je Rechten Zijn

Creditcard bescherming is een belangrijk onderwerp om te begrijpen als je een creditcard bezit. Het verwijst naar de rechten en voordelen die je hebt als

Creditcard Aansprakelijkheid: Wie Betaalt de Rekening?

Eerste Sectie: Creditcard Aansprakelijkheid: Wie Betaalt de Rekening? Creditcard aansprakelijkheid is een belangrijk onderwerp om te begrijpen voor degenen die gebruik maken van creditcards. Het