Mats

Mats Nederland heeft de Mats prepaid Visa kaart. Een prepaid kaart die wereldwijd wordt geaccepteerd waar ook een gewone Visa kaart als betaalmiddel kan worden gebruikt. Ook kan de Mats visa card gebruikt worden om in binnen- en buitenland te pinnen bij een geldautomaat. Net als bij alle andere prepaid kaarten kunt u met de Mats prepaid creditcard niet rood staan. Van tevoren zet u een bepaald bedrag op de kaart waarna u het kan uitgeven totdat het saldo de 0 heeft bereikt. Zo krijgt u geen BKR registratie achter uw naam. Sterker nog, ook met een BKR registratie kunt u prima een prepaid creditcard aanvragen. Daar wordt namelijk niet naar gekeken.

Mats Visa card voorbeeld

De kosten van de Mats prepaid creditcard

Met de Mats prepaid creditkaart kunt u wereldwijd gebruik maken van het gemak van een creditcard. Overal waar een normale Visa of Mastercard geaccepteerd wordt kun u deze kaart ook gebruiken. Iedereen kan de kaart aanvragen.

Een BKR registratie is niet van belang en die zult u ook nooit krijgen bij het gebruik van de Mats prepaid Visa kaart. Als het vooraf gestorte saldo de 0 bereikt hoeft u slechts de kaart weer opnieuw op te laden.

Makkelijk is ook de mogelijkheid om wereldwijd geld te pinnen. Mats Nederland heeft regelmatig leuke acties zoals een cashback korting. Ze hebben afspraken gemaakt met een groot aantal ketens waardoor u bij het gebruik van de Mats prepaid kaart standaard een korting krijgt. U betaalt via uw Mats account het volledige bedrag waarna de korting weer opnieuw op uw kaart wordt gestort.

De nadelen van de Mats prepaid Visa kaart

De kaart is duurder dan die van de concurrenten Moneybookers en Neteller. U krijgt dan wel een Diner jaarkaart bij de jaarbijdrage, maar niet iedereen zit daar op te wachten.

Geld pinnen kost u altijd €1,70. De kaart opwaarderen kost u 1.5% van het totale bedrag. Dat gaat al snel flink oplopen. De korting die u krijgt bij de cashback acties is leuk, maar 10% van de korting gaat altijd naar goede doelen. Fijn dat Mats zo begaan is met de wereld, maar u wordt hierdoor verplicht altijd een gedeelte af te staan.

De Mats prepaid creditcard aanvragen

U kunt de Mats prepaid creditcard eenvoudig aanvragen via de website van Mats. Deze wordt met uw unieke code binnen 21 dagen thuis bezorgd. Via de website kunt u de kaart activeren.

Conclusie

Mats heeft een leuke prepaid creditkaart waarmee gemakkelijk wereldwijd betaald kan worden. Er zitten echter nogal wat extra kosten aan wat vrij zonde is van het geld. Daarnaast wordt u verplicht een gedeelte van de korting af te staan aan goede doelen. De kaart van Moneybookers of Neteller is een beter alternatief.