Virtuele creditcard

De virtuele creditcard is snel in opkomst. Het is daarom goed om eens te kijken wat de virtuele mogelijkheden van deze creditcard zijn. Op deze plek vind je antwoord op de vragen wat het is, hoe het werkt, wat de voor- en nadelen zijn en wat een goede aanbieder is om de prepaid creditcard bij af te nemen. Dit maakt het voor jou dus ook wel zo gemakkelijk.

Wat is een virtuele creditcard?

Eigenlijk is het heel simpel. Deze virtuele kaart is eigenlijk hetzelfde als een gewone creditcard, maar dan zonder de daadwerkelijke kaart. Er zijn heel veel mogelijkheden op dit gebied. Het komt er eigenlijk op neer dat je of een credit card prepaid gebruikt, of dat je alleen een nummer in gebruik neemt. Er zijn veel creditcards waarmee je op deze wijze online betalingen kan doen op een veilige manier. Online winkelen is immers steeds belangrijker aan het worden en wordt ook meer internationaal. Door virtuele creditcards te gebruiken kan je dat veel veiliger aanpakken.

Hoe werkt een virtuele creditcard?

Hoe werkt een virtuele creditcard eigenlijk precies? In de eerste plaats moet je de creditcard aanvragen. Dit kan je dan online gebruiken. Er is geen fysieke kaart. Je kunt dit dus ook een online creditcard noemen. De dingen die je met de creditcard kunt, komen vooral neer op het doen van betalingen op het gebied van diensten. Het is gewoon een Visa of een mastercard prepaid om online toe te passen. het betalen gaat eigenlijk hetzelfde met een prepaid creditcard als met een andere kaart. Dit is niet anders dan je altijd al gewend was.

Virtuele prepaid creditcard

Voordelen van een virtuele creditcard

De pluspunten van de virtuele kaart spreken bijna voor zich. Je kunt hem veilig gebruiken. Je kunt hem aanschaffen en direct in gebruik nemen. Dit is wel heel gemakkelijk. Daarnaast zijn er eigenlijk geen kosten verbonden aan het gebruik. Deze is helemaal gratis. Dit is anders bij een card van plastic.

Dit hebben virtuele creditcards dus ook duidelijk voor op andere soorten kaarten. Tot slot is het punt van de veiligheid heel belangrijk bij de virtuele card. Andere creditcards zijn natuurlijk altijd wel wat gevoelig. Online is de virtuele creditcard gewoon gemakkelijker.

Nadelen van een virtuele creditcard

Zijn er ook nadelen? Natuurlijk is het ook zo dat er minpunten aan de kaart zitten. Je kunt hem bijvoorbeeld alleen online gebruiken. Je hebt namelijk geen kaart in je hand. Daarnaast werkt alles prepaid. Je kunt dus geen schuld opbouwen.

Wil je op die manier werken? Dan moet je een echte creditcard aanvragen. De prepaid variant is alleen geschikt voor kleinere bedragen. Dit komt door de limieten op de card. Let hier dus wel goed op wanneer je bijvoorbeeld je Visa gaat gebruiken.

Wat is een goede virtuele creditcard?

Wil je een virtuele creditcard aanvragen? Dan is het belangrijk om te weten wat de goede opties zijn. Je kunt natuurlijk voor de grote namen als de prepaid mastercard en de visa gaan. Prepaid is echter ook pay2d een goede optie. Pay2d is namelijk nog meer gericht op het gratis gebruik van een card om online betalingen mee te doen. Dat alle zaken gratis te regelen zijn, maakt de card natuurlijk juist ook zo interessant. Het is dus zeker aan te raden om pay2d en de andere soorten allemaal eens na te lopen en zo de beste gratis kaart te vinden voor jouw specifiek situatie.