Over deze site

Het onafhankelijke startpunt voor debit cards

Heeft u ook wel eens van die momenten waarop u het gevoel hebt dat u geen overzicht heeft over uw financiën en geeft u soms meer geld uit dan u eigenlijk te besteden heeft?

Tijdens mijn jarenlange werk in de schuldsanering kwam ik meerdere keren per dag in aanraking met mensen die (veel) meer geld uitgaven dan ze hadden of dan verstandig voor ze was.

Dit betekent niet dat deze mensen dom of onverstandig zijn!

Nee, in deze onoverzichtelijke tijden is het gewoon erg lastig om overzicht te houden. Leven op krediet is daarbij makkelijker dan ooit en dus staan mensen rood of maken credit card schulden.

Een debit card is een prepaid credit card waarmee u dezelfde aankopen kunt doen als met een credit card, alleen maakt u geen dure schulden omdat vooraf een saldo opgeladen wordt.

De debit card is uiteraard geen oplossing voor alle financiële problemen, maar het kan wel enorm helpen om uitgaven te beperken. U kunt immers nooit meer uitgeven dan het tegoed dat u op de kaart geladen heeft! Dat betekent dus geen rood staan zoals met een gewone bankrekening of een maandelijkse afrekening achteraf mét torenhoge rente zoals bij een credit card.

Nou denkt u misschien, ‘zo’n debit card, dat lijkt me wel wat’. Dan komt de volgende stap en dat is het uitzoeken van de juiste kaart.

Wat ik bij mijn eigen zoektocht op het internet tegen kwam stemde me niet gelukkig. Veel debit card websites zijn eigendom van bedrijven die zelf een kaart uitgeven en daardoor willen ze hun debit card zo goed mogelijk voorstellen. Ze ‘vergeten’ hierbij bepaalde kosten te vermelden en ze noemen natuurlijk ook niet de nadelen aan hun prepaid credit card.

Omdat ik erg enthousiast ben over de voordelen van een debit card wil ik graag dat mensen de juiste keuze maken en daarom heb ik in 2011 alweer besloten om een website op te zetten waarop debit cards eerlijk vergeleken worden en wat bovendien een informatiepunt is voor alles op het gebied van debit cards.

Waarom ben ik de juiste persoon om u hierover te vertellen?

Tijdens mijn jarenlange werk in de schuldsanering zag ik veel overeenkomsten bij de mensen die in de problemen kwamen; Hoge creditcardschulden en veelvuldig rood staan. De kosten van schulden maken op deze manier zijn gigantisch en leiden tot nog grotere problemen.

Ik heb dit altijd zeer oneerlijk gevonden omdat banken en creditcardmaatschappijen vaak niet eerlijk en ondoorzichtig zijn over de kosten. Ik ben gaan zoeken naar producten die mensen niet in de problemen brengen en kwam uit bij de debit card.

Ik wilde de mensen die in de schuldproblemen zaten wel het juiste advies geven dus ik ben me vervolgens in de avonduren en tijdens het weekend gaan verdiepen in de verschillende debit cards.

Met alle notities die ik op een gegeven moment had kon ik wel een website vullen bedacht ik me. En laat ik daar nou veel meer mensen mee kunnen bereiken dan in mijn dagelijkse werk!

Een cursus website bouwen en heel wat uurtjes later is debitcardinfo.nl het resultaat. Ik vergelijk debit cards en laat mijn mening horen als ik niet zo te spreken ben over een bepaalde kaart, zoals de Pay2D card. Ook vertel ik graag over onverwachte voordelen van een debit card zoals het bijbrengen van financiele discipline aan jongeren.

Peter foto debitcardinfoPeter van Marssum,

Oprichter van Debitcardinfo.nl